Info SănătateaTV.ro: Ministerul Sanatatii si Primaria Sectorului 1 au semnat un protocol pentru relocarea Spitalului Floreasca Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Ministerul Sanatatii si Primaria Sectorului 1 au semnat un protocol pentru relocarea Spitalului Floreasca Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Ministerul Sanatatii si Primaria Sectorului 1 au semnat un protocol pentru relocarea Spitalului Floreasca Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente
Miercuri, 20 sep 2017      12:23
Alergia la praf – cauze şi simptome

Alergia la praf – cauze şi simptome

22 iunie 2015    

Alergia la praf este cauzată de un microorganism care se poate găsi în mai multe lucruri utile şi prezente în jurul omului.

Acest microorganism declanşator al alergiei la praf se găseşte în covoare, în saltele şi în mobila tapiţată, el prosperând în mediile umede şi călduroase. Microorganismele responsabile de alergia la praf se hrănesc cu pielea moartă căzută de pe corpul uman, iar fecalele acestor microorganisme sunt hiper-alergenice, ele continuând să declanşeze reacţii alergice puternice chiar şi după ce microorganismul a murit.


Alergia la praf se numără printre principalele cauze ale inflamării şi contracţiei căilor respiratorii, fapt favorizant apariţiei astmului. Inflamarea căilor respiratorii ca urmare a alergiei la praf se manifestă prin respiraţie şuierătoare şi precipitată şi alte probeleme respiratorii.

Semne şi simptome ale alergiei la praf

Semnele alergiei la praf includ strănutul, rinoreea, lăcrimarea ochilor, înroşirea acestora şi persistenţa senzaţiei de mâncărime. De asemenea, alte semne mai pot fi congestia nazală, senzaţia de mâncărime din zona nasului, a gâtului şi a boltei palatine. Alergia la praf poate trezi frecvent pacientul în timpul nopţii.

Semnele alergiei la praf în cazul unei persoane care suferă de astm pot fi dificultatea în respiraţie, durerea la nivelul pieptului, şuieratul la eliminarea aerului din plămâni, dereglări ale somnului, provocate de respiraţia precipitată şi întreruptă, tuse şi respiraţia şuierată din timpul nopţi. Criza de tuse agravată de existenţa unui virus respirator în organism poate fi de asemenea întâlnită în cadrul acestei alergii.

Alergia la praf – Patogenie

Alergia la praf apare atunci când sistemul imunitar al organismului consideră, în mod eronat, că organismul este atacat de un factor extern nociv. În mod normal, sistemul nostru imunitar produce anticorpi pentru a proteja corpul împotriva bacteriilor, a virusurilor sau a substanţelor toxice.

Alergia la praf face ca organismul să producă un anticorp ce provoacă alergie faţă de un tip de proteină existentă în fecalele microorganismelor care se găsesc în casă. Mai exact, sistemul imunitar cataloghează această proteină ca un element dăunător nouă. După ce corpul creează anticorpul responsabil de alergia la praf acesta este instalat pentru totdeauna. Atunci când inhalăm fecalele microorganismului, sistemul nostru imunitar răspunde, producând o inflamare a căilor respiratorii.