Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      15:54
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cum prevenim alergiile de primavara?

Cum prevenim alergiile de primavara?

16 iulie 2015    

Alergiile de primăvară sunt provocate de polenul din aer: când este inhalat, sistemul imunitar al persoanelor alergice devine hiperactiv. Polenul este considerat inamic, iar anticorpii atacă alergenii, eliberând histamine în sânge. Histaminele cauzează simptomele alergiilor: mâncărimi ale ochilor, scurgeri nazale, strănut şi altele.

Rinita alergică - Incidenţa

10% până la 30% din adulţi pot fi afectaţi de rinită alergică (alergia cu inflamaţie locală a mucoasei nazale). Procentul este şi mai mare - până la 40% la copii.
 
Cum poate fi evitat polenul?
 
Mulţi cred că nu au unde să se ascundă: primăvară, polenul este mai peste tot.
Însă nu mereu în aceleaşi cantităţi.
 
Specialiştii recomandă celor sensibili activităţi în aer liber în acele momente ale zilei când cantităţile de polen sunt reduse.
Polenul este prezent în cantităţi mari după-amiază şi seară în zilele calde de vară.
 
Toamna, este bine să evitaţi să ieşi din casă dimineaţa târziu sau după-amiază. Dacă nu puteţi să evitaţi ieşirile din casă, atunci puteţi să încercaţi să purtaţi o mască de protecţie. Odată intraţi în casă, cu simptomele apărute, este bine să vă schimbaţi hainele.

Aerul din casă 

Aerul condiţionat vă pot ajuta să scapaţi de polenul din casă, dar mare grijă la ventilatoare. Acestea pot să aducă alergenii care vă supără c chiar şi în casă.
 

Animalele de companie - Purtătoare de alergeni?

 
Animalul de casă vă pot aduce şi el suprize neplăcute: dacă acesta trebuie să iasă afară des, primăvară îţi poate aduce, ascuns în blană, polenul care vă provoacă alergii.
 
Este bine ca animalul să fie învăţat să stea numai în casă sau numai afară şi să i se facă baie des dacă stă mai mult în casă.
Alergiile nu sunt cauzate doar de polen.
 
Covoarele, pernele şi cearşafurile pot fi medii perfecte în care se dezvoltă acarieni, iar aceştia pot provoca alergii.
 
Există materiale textile hipoalergenice, care te pot feri de astfel de probleme.
 
Nu trebuie însă să se cheltuiască exagerat ca să scapaţi de alergii. Este suficient să faci curat mai des şi să fie o anumită conduită şi ordine astfel încât să nu se depună praful în casă.
 
În cazul în care nicio metodă dintre cele menţionate nu funcţionează, iar simptomele alergiilor devin severe, este cazul unei vizite la medic ORL-ist. Acesta va spune dacă este cazul să luaţi anti-histaminice sau alte tratamente.