Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      06:09
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tratamentul alergiei la alimente

Tratamentul alergiei la alimente

24 iunie 2015    

Alergia la alimente este o reacţie a sistemului imunitar ce apare la scurt timp după consumarea unui anumit aliment - fie el fruct fie prezenţa acelui aliment alergen în mâncarea gătită.

Alergia alimentară – Mijloace de tratament

Tratamentul alergiei alimentare constă în evitarea alimentelor care provoacă semne şi simptome specifice alergiei alimentare. Cu toate aceste, alergia alimentară nu poate fi evitată. 

Un tratament corect este recomandat să fie recomandat şi administrat de către medicul specialist, după efectuarea testelor alergice sau prezentarea la o unitate medicală apropiată.

Tratamentul alergiei alimentare constă în administrarea de antihistamine. Aceste medicamente pot fi luate după expunerea la un aliment care provoacă alergie alimentară, pentru reducerea senzaţiei de mâncărime.

Cu toate acestea, antihistaminele nu pot trata o reacţie alergică severă.


Tratamentul alergiei alimentare în formă severă se realizează la camera de gardă. Multe persoane care suferă de alergii alimentare severe poartă asupra lor un autoinjector. Acest dispozitiv este un fel de seringă care injectează o singură doză de medicament în coapsă.

În cazul în care medicul v-a recomandat un autoinjector este important să îl purtaţi tot timpul la dumneavoastră, să aveţi încă unul de rezervă acasă sau la serviciu, să verificaţi ca doza de medicament să nu expire şi să îi învăţaţi pe cei apropiaţi vouă cum să folosească injectorul atunci când este nevoie.

Alergia alimentară – Prevenţie

1. Mereu când cumpăraţi alimente citiţi cu atenţie lista de ingrediente. Chiar dacă uneori consideraţi că ştiţi foarte bine ce conţine un anumit alimente este bine să îl verificaţi de fiecare dată deoarece ingredientele se pot schimba cu timpul.


2. Atunci când sunteţi la restaurant întrebaţi ospătarul ce anume conţine mâncarea care vă este oferită. Dacă nu cunoaşteţi toate alimentele mai bine refuzaţi mâncarea şi alegeţi un aliment sigur. Nu trebuie să gândiţi că o porţie mică din alimentul la care sunteţi alergic nu vă poate face rău. Alergia alimentară nu ţine cont de cantitatea de alimente alergene consumate.


3. În cazul în care copilul este alergic la un aliment este important să îi anunţaţi educatoarea, învăţătoarea sau doica referitor la alergiile sale alimentare.

Vezi şi: Alergiile alimentare