Info SănătateaTV.ro: Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer
Miercuri, 25 apr 2018      08:42
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Obezitatea alimentata de suparari

Obezitatea alimentata de suparari

20 iulie 2015    

 Atunci când suntem încărcaţi de emoţii negative, consumăm alimente bogate în calorii.

Factorii psihologici influenţează rezultatele unei diete într-o măsură foarte mare. Persoanele care doresc să slăbească trebuie să înveţe neapărat să-şi gestioneze emoţiile negative.

În România, există patru milioane de persoane obeze şi conform  celor mai noi date statistice, numărul lor este în creştere.
Psihologii susţin că această cifră nu ar trebui să stârnească mirare în condiţiile în care cei mai mulţi români trăiesc sub un stres permanent din cauza crizei economice.

Dieta 

Problemele ne îndeamnă să mâncăm şi pe fond emoţional şi astfel nu mai respectăm cele trei mese principale ale zilei.
Acest comportament alimentar duce la acumularea de kilograme, de care nu mai reuşim să scăpăm doar cu ajutorul dietelor.
 
În general, atunci când suntem stresaţi sau supăraţi avem tendinţa de a consuma alimente bogate în glucide şi în lipide care stimulează centrul plăcerii situat în partea mezolimbică a creierului.
Corpul eliberează dopamină, un neurotransmiţător recunoscut pentru capacitatea sa de a întreţine starea de bine.
 
Dacă o persoană nu reuşeşte să ducă la capăt nicio dietă de slăbire, se încadrează în categoria celor care se lasă păcălite de aşa-numitele gânduri „antidietă”.
 
Psihologii menţioneză că aceste gânduri apar mai ales în momentele în care nu ar trebui să consumăm niciun aliment. De exemplu, seara, după ora 20, tentaţii gen: „mânânc doar o bucăţică", „mâine-dimineaţă nu mai mănânc micul dejun" sau „astăzi nu am mâncat decât două mere, deci îmi pot permite o brioşă" reprezintă o ameninţare pentru reuşita unei cure de slăbire.
 
Pentru a scăpa de aceste gânduri este bine să amânăm punerea lor în practică cu aproximativ două-trei minute. Mai exact, dacă vi se face poftă de un sandviş, este posibil să nu vă puteţi limita doar la unul singur, ci, mai mult ca sigur, veţi mânca trei sau patru.
În plus, după acesta poate urma şi ceva dulce, „ce mai contează” şi tot efortul depus pentru a slăbi a fost în van.
 

Când ieşim în oraş sau avem musafiri mâncăm mai mult

 
Studiile arată că, atunci când mâncăm în oraş sau la cineva acasă, consumăm cu 20 la sută mai multe alimente decât în mod normal.
Atunci când suntem în compania altor persoane pierdem din vedere cantitatea de alimente consumate. De aceea, mai ales în timpul unei cure de slăbire, se recomandă evitarea meselor cu prietenii.