Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      08:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
 • CT-ul, o investigatie radio-imagistica ce foloseste raze X in obtinerea imaginii

  CT-ul sau computer tomograful este o investigaţie radio-imagistică, ce foloseşte raze X în obţinerea imaginii.
  Citeşte tot articolul ...
 • Fibrinogenul seric

  Fibrinogenul reprezintă o proteină sintetizată de ficat cu rol în procesul de coagulare. În calea comună a celor 2 căi ale coagulării, trombina converteşte fibrinogenul în fibrină, iar reţeaua de fibrină astfel formată favorizează aderarea plachetelor.
  Citeşte tot articolul ...
 • Alcoolemia

  Determinările alcoolemiei (a nivelului de etanol în sânge) se număra printre analizele cele mai frecvent solicitate de laboratoarelor de toxicologie clinică.
  Citeşte tot articolul ...
 • Biopsia si aspirarea de maduva osoasa

  Biopsia de măduvă osoasă se efectuează pentru a preleva o mostră din porţiunea solidă a măduvei osoase, iar aspirarea - pentru a preleva o mostră de fluid.
  Citeşte tot articolul ...
 • Amoniacul seric (NH) si fosfataza alcalina serica

  Amoniacul este substanţa cel mai des incriminată în patogeneza encefalopatiei. Amoniacul sanguin - Cauză a encefalopatiei hepatice Mulţi dintre pacienţii cu encefalopatie hepatică au niveluri crescute ale amoniacului sanguin şi revenirea din encefalopatie este adesea însoţită de scăderea nivelurilor amoniacului sanguin.
  Citeşte tot articolul ...
 • Hemoleucograma completa

  Hemoleucograma este una dintre analizele cel mai frecvent recomandată de către medic.   Hemoleucograma completă  este un test care poate furniza diagnostice pentru numeroase boli şi indică numărul de globule roşii din sânge - eritrocite (pe analize apare RBC), numărul de globule albe din sânge sau leucocite (pe foaia de analize se notează WBC), cantitatea totală de hemoglobină din sânge (adica HGB), procentul de globule roşii (hematocrit, HCT), media volumului globulelor (MCV), mărimea globulelor roşii, media globulară a hemoglobinei (MCH), concentraţia medie a hemoglobinei (MCHC), numărul de trombocite (PLT).
  Citeşte tot articolul ...
 • ASLO

  ASLO (Antistreptolysin O) este un test care măsoară cantitatea de anticorpi produşi ca răspuns la o infecţie recentă cu un streptococ.     ASLO - Ce este?   Streptolizina O este o toxină produsă de bacteriile streptococice de grupa A (Streptococcus pyogenes), iar anticorpii produşi împotriva acestei toxine străine apar în sânge în urma infectării.
  Citeşte tot articolul ...
 • Urocultura

  Urocultura reprezintă una dintre cele mai des întâlnite analize medicale, aceasta realizându-se pentru a vedea dacă pacientul suferă sau nu de o infecţie a tractului urinar.
  Citeşte tot articolul ...