Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Duminică, 22 apr 2018      06:24
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cum să prevenim ruperea firului de păr

Cum să prevenim ruperea firului de păr

26 ianuarie 2011    

Frumuseţea părului porneşte de la rădăcină. Cu cât aceasta este mai sănătoasă cu atât firul de păr este mai strălucitor, mai hrănit şi mai rezistent la rupere. Aşadar, pentru a avea un păr cât se poate de frumos trebuie, mai întâi de toate, să se prevină deteriorarea rădăcinii firului de păr, iar apoi să se recurgă la tehnici de menţinere a sănătăţii părului pe toată lungimea sa.

Un păr puternic pleacă de la rădăcină
 
Pentru a avea un păr puternic nu trebuie uitat ca la fiecare spălare să se aplice un balsam corespunzător tipului de păr. Balsamul este bogat în agenţi de îngrijire care au rolul de a proteja firul de păr împotriva deteriorării zilnice. Astfel spus, balsamul menţine şi ajută la îmbunătăţirea sănătăţii firului de păr. Pe lângă balsam, o dată pe săptămână sau la fiecare spălare pentru părul vopsit, trebuie aplicată şi o mască de păr. Datorită formulei mult mai concentrate decât a balsamului, masca ajută la hrănirea şi hidratarea firului de păr în profunzime. În acest fel, firul de păr va fi restructurat de la rădăcină până la vârf şi va rămâne mai puternic pentru mai mult timp. Mai mult decât atât, prin aceste două metode ce sunt la îndemâna oricui, aplicarea balsamului şi a măştii de păr, părul va avea mai mult volum, va fi mult mai mătăsos şi mai strălucitor deoarece cuticulele ce protejează structura firului vor fi mereu închise şi vor reflecta lumina. De asemenea, părul se va electrizeaza mai puţin.
 
Pieptănatul des deteriorează structura firului de păr
 
Structura firului de păr se va deteriora mult mai uşor dacă acesta va fi pieptănat foarte des. Pentru a evita încâlcirea părului este recomandată utilizarea balsamului de păr după fiecare spălare. Pe lângă aplicarea balsamului, care elimină probabilitatea ca părul să se elecrizeze foarte tare, acest fenomen mai poate fi împiedicat să apară şi prin evitarea uscării părului prin frecare. Cel mai potrivit este ca părul ud să se tamponeze cu prosopul. În ceea ce priveşte căderea părului, acest lucru se poate realiza fie din rădăcină fie prin rupere şi apare în urma distrugerii stratului exterior de cuticule şi a cedării structurii interioare a firului.
 
Părul ud, mai predispus la rupere
 
Potrivit specialiştilor, părul ud este cel mai predispus fenomenului de rupere. Tocmai de aceea nu este indicat ca acesta sa fie pieptănat cât este ud, să fie frecat cu prosopul sau să se stoarcă.  Pe de altă parte, pentru a evita încâlcirea părului după spalare, specialiştii recomandă pieptănarea acestuia înainte de spălare, folosirea unui pieptene cu dinţii rari, precum şi pieptănarea de la vârfuri spre rădăcină. Totodată, pentru a avea un păr sănătos, masarea scalpului este esenţială întrucât sporeşte circulaţia la nivelul scalpului şi stimulează creşterea firului de păr. O atenţie deosebită trebuie acordată şi apei cu care se va spăla părul. O apă fierbinte va duce la deteriorarea firelor de păr. Părul va fi mult mai sănătos şi mai strălucitor dacă se va alege pentru clătire o alternare a apei calde cu cea aproape rece.
 
Coafurile sofisticate pot distruge rădăcina firului de păr
 
Totodată, speciliştii recomandă evitarea unor coafuri, cum ar fi cocul strâns, coada de cal, împletiturile strânse şi permanentul strâns, tocmai pentru că distrug rădăcina firului de păr. De asemenea, pentru a scăpa de firele despicate există o singură soluţie, aceea a tunderii acestora. Odată înlăturate aceste fire despicate trebuie avută grijă să se prevină apariţia lor, iar acest lucru se poate realiza prin aplicarea balsamului şi a măştii de păr. De asemenea, trebuie evitată folosirea frecventă a produselor de styling, respectiv a spumelor de păr, a cerii sau a fixatului. Acestea atacă firul de păr şi îl facem ult mai sensibil şi implicit mai predispus la rupere.