Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      14:04
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Diabetul zaharat tip 1 – Simptome si diagnostic

Diabetul zaharat tip 1 – Simptome si diagnostic

14 iulie 2015    

 Diabetul zaharat de tip 1 numit şi diabet juvenil apare în copilărie şi la adultul tânăr.

Cu ajutorul terapiei cu insulină, chiar şi copiii mici cu diabet pot să aibă un regim de viaţă normal. Cauzele distrugerii celulelor pancreatice producătoare de insulină nu sunt pe deplin elucidate.

Factorul ereditar are un rol important în apariţia diabetului zaharat tip 1.

Diabetul zaharat de tip 1 - Simptome

 
Pacienţii diagnosticaţi cu diabet zaharat tip 1 acuză o senzaţie accentuată de foame, sete excesivă, eliminarea unor cantităţi mari de urină, pierdere în greutate şi oboseală frecventă.
 

Diabetul zaharat de tip 1 - Diagnostic

 
Pentru a diagnostica acest tip de diabet trebuie determinată glicemia. La omul sănătos valoarea glicemiei este în jur de 90 mg/dl. După masă aceasta creşte la aproape 126 mg/dl  şi revine rapid la valori normale.
 
Glicemia scade rareori sub 63 mg/dl  chiar în absenţa temporară a unui aport alimentar.
 
Pentru un diagnostic corect, medicul va indica măsurarea glicemiei à jeun, adică pe nemâncate şi a glicemiei în timpul zilei. Analizele trebuie repetate în zile diferite pentru confirmarea rezultatelor.
 

Ce probleme poate cauza diabetul de tip 1?

 
Pacienţii cu diabet zaharat tip 1 sunt mai predispuşi bolilor cardiace, celor renale, tensiunii arteriale ridicate, orbirii. De asemenea, pacienţii cu diabet zaharat tip 1 au o circulaţie periferică destul de proastă.
 
Dacă nu se aplică un tratament adecvat, bolnavul poate suferi afectări severe ale nervilor, culminând chiar cu necesitatea amputării unui membru.
 
Comele diabetice sunt destul de frecvente în cazul diabetului zaharat de tip 1 netratat. Acum însă există scheme terapeutice care îl pot ajuta pe bolnavul cu diabet zaharat de tip 1 să evite toate aceste probleme.
De aceea, medicii recomandă ca diabeticul să respecte medicaţia prescrisă, să ţină regim şi să facă exerciţii fizice.
 
O dietă sănătoasă este cheia controlului nivelului zahărului în sânge, iar exerciţiile ajută transportul glucozei din sânge către celule.
 
Evitarea fumatului este un alt sfat preţios pentru a evita complicaţiile diabetului.
 
De asemenea, diabeticii trebuie să îşi menţină tensiunea arterială şi colesterolul la un nivel optim.