Info SănătateaTV.ro: Problematica piciorului diabetic dezbatuta in cadrul Sesiunii de Picior Diabetic, Cluj-Napoca Studiu: Exercitiile fizice regulate pot proteja impotriva pierderilor de memorie Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale MS: 21 de noi medicamente din arii ce vizeaza oncologia, neurologia, cardiologia si pneumologia vor fi disponibile pacientilor Infectiile asociate asistentei medicale si vaccinarea, pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie Ziua Mondiala a Osteoporozei, marcata in fiecare an in data de 20 octombrie Studiu: 75% dintre romani sunt preocupati de sanatate, insa 48% cauta sa aiba un stil de viata sanatos Problematica piciorului diabetic dezbatuta in cadrul Sesiunii de Picior Diabetic, Cluj-Napoca Studiu: Exercitiile fizice regulate pot proteja impotriva pierderilor de memorie Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale MS: 21 de noi medicamente din arii ce vizeaza oncologia, neurologia, cardiologia si pneumologia vor fi disponibile pacientilor Infectiile asociate asistentei medicale si vaccinarea, pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie Ziua Mondiala a Osteoporozei, marcata in fiecare an in data de 20 octombrie Studiu: 75% dintre romani sunt preocupati de sanatate, insa 48% cauta sa aiba un stil de viata sanatos Problematica piciorului diabetic dezbatuta in cadrul Sesiunii de Picior Diabetic, Cluj-Napoca Studiu: Exercitiile fizice regulate pot proteja impotriva pierderilor de memorie Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale MS: 21 de noi medicamente din arii ce vizeaza oncologia, neurologia, cardiologia si pneumologia vor fi disponibile pacientilor Infectiile asociate asistentei medicale si vaccinarea, pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie Ziua Mondiala a Osteoporozei, marcata in fiecare an in data de 20 octombrie Studiu: 75% dintre romani sunt preocupati de sanatate, insa 48% cauta sa aiba un stil de viata sanatos
Vineri, 21 oct 2016      19:38
Fructele sunt recomandate diabeticilor

Fructele sunt recomandate diabeticilor

31 iulie 2015    

Există o concepţie greşită potrivit căreia persoanele care suferă de diabet ar trebui să evite consumul de fructe. Fructele sunt, însă, principala sursă de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi.

Fructele bogate în fibre sunt cele mai recomandate persoanelor care suferă de diabet. În ciuda gradului ridicat de fructoză, fibrele dietetice din fructe asigură o secreţie graduală a glucozei în sânge, prin scăderea vitezei de digestie.
 
Mai mult decât atât, zahărul din fructe scade cerinţele organismului pentru insulină.
 
Oamenii care suferă de diabet prezintă o toleranţă mai ridicată în asimilarea fructozei.
Specialiştii atenţionează că sucul de fructe nu are acelaşi conţinut de fibre precum fructul în sine.
De aceea, este preferabil să mâncaţi fructul şi să nu beţi doar sucul. Totodată, este bine ca fructele să fie consumate şi ele în cantităţi moderate.

Fructe recomandate diabeticilor

Consumate zilnic, fructele scad glicemia şi ajută la menţinerea acesteia în limite normale.
 
Chiar dacă sunt dulci la gust, merele sunt cele mai indicate pacienţilor care suferă de diabet. Merele sunt bogate în fibre dietetice.
Aceste fructe sunt extrem de benefice pentru tratarea diabetului, deoarece, prin conţinutul lor ridicat de pectină, reduc cerinţele organismului pentru insulină.
Merele reprezintă şi o sursă bogată de vitamine, minerale şi fitonutrienţi.
 
Lămâile, portocalele şi grapefruitul au un rol benefic pentru bolnavii de diabet. Citricele au un conţinut bogat de vitamina C care previne creşterea anormală a nivelului de zahăr din sânge.
 
Chiar dacă, de obicei, este privit ca un aliment gras, avocado conţine numai grăsimi sănătoase (acizi graşi mono sau polisaturaţi). Avocado conţine potasiu, extrem de important pentru bolnavii de diabet.
Antioxidanţii din acest fruct îmbunătăţesc sensibilitatea la insulină şi contribuie la scăderea naturală a nivelului de zahăr din sânge.
 
Toate fructele de pădure (căpşune, afine, mure sau zmeură) sunt indicate diabeticilor. Antioxidanţii care se găsesc în fructele de pădure previn deteriorarea celulară la persoanele care suferă de diabet.
 
Diabetul zaharat este una dintre cele mai frecvente boli metabolice.
Diabetul zaharat este o boală cronică netransmisibilă care poate produce tulburări la nivelul întregului metabolism, în special la nivelul metabolismului glucidelor.
Această afecţiune poate produce complicaţii care afectează, ochii, rinichii, nervii şi vasele de sânge.
Diabetul zaharat este o afecţiune în care organismul nu produce suficientă insulină sau nu o foloseşte eficient.

Societatea Romana de microbiologie