Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      18:24
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Hipoglicemia - Complicatii si tratament

Hipoglicemia - Complicatii si tratament

13 iulie 2015    
Hipoglicemia sau episodul de hipoglicemie apare atunci când nivelurile glicemiei scad sub o anumită valoare.
 
Pentru majoritatea persoanelor cu diabet zaharat tip 2, această valoare este de aproximativ 70 mg/dL.
 
Simptomele hipoglicemiei includ senzaţia bruscă de foame, de oboseală, ameţeală, leşin, durere de cap, palpitaţii şi tremor.
 

„Regula celor 15" în hipoglicemie

 
În cazul în care glicemia scade sub 60 mg/dL, bolnavii trebuie să consume 15 grame de carbohidraţi (1 tabletă de glucoză). După 15 minute, glicemia trebuie măsurată din nou.
 
Dacă glicemia se menţine sub 60 mg/dL, bolnavii trebuie să mai consume o tabletă de glucoză. Hipoglicemia severă (un episod de hipoglicemie ce necesită intervenţia altei persoane) trebuie tratată cu glucagon 1 mg IM.
 
Pacienţii trebuie să aibă în casă glucagon în kit pentru injectare pentru asemenea ocazii şi un membru al familiei trebuie să cunoască modalitatea de injectare a glucagonului.
 

Care sunt cauzele episodului hipoglicemie?

 
Episodul de hipoglicemie se poate produce în cazul în care bolnavul îşi administrează prea multă insulină, dacă omite o masă sau dacă amână prea mult masa, dacă mânâcă prea puţin, dacă face exerciţii fizice mai intense decât de obicei, dacă bea alcool fără a consuma alimente sau în cazul unei combinaţii dintre aceşti factori.
 
Cea mai bună metodă de a evita riscul de producere a hipoglicemiei este ca bolnavul să respecte doza de insulină prescrisă de medic. Monitorizarea frecventă a glicemiei este, de asemenea, utilă pentru a detecta nivelurile scăzute ale acesteia.
 
Glicemia trebuie măsurată înainte şi după exerciţiile fizice, dar şi înainte de a conduce orice vehicul.
 
Hipoglicemia nocturnă, adică cea care apare în timpul somnului, nu trebuie ignorată.
Insulinele bazale moderne (cu durată lungă de acţiune) au demonstrat un risc redus de hipoglicemie în comparaţie cu insulinele bazale umane, în condiţiile în care bolnavul obţine un control glicemic bun şi îşi administrează injecţia la momentul potrivit.