Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      14:08
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tratamentul diabetului de tip 1

Tratamentul diabetului de tip 1

14 iulie 2015    
Diabetul zaharat de tip 1 debutează brusc în copilărie sau la adultul tânăr, fiind numit şi diabet juvenil. Diabetul zaharat de tip 1 duce la scăderea pâna la dispariţie a secreţiei de insulină, însă doar 5-10% din pacienţii diabetici au acest tip de diabet.
 
Cu ajutorul terapiei cu insulină, chiar şi copiii mici cu diabet pot să aibă un regim de viaţă normal. Cauzele distrugerii celulelor pancreatice producătoare de insulină nu sunt pe deplin elucidate, însă factorul ereditar pare să joace un rol important în apariţia diabetului zaharat tip 1.
 

Scheme de tratament în cazul diabetului zaharat tip 1

 
După diagnosticarea diabetului zaharat de tip 1 nu mai există nicio cale de a vindeca celulele pancreatice care secretă insulină.
De aceea, persoanele cu diabet zaharat tip 1 au nevoie de injecţii zilnice cu insulină pentru a supravieţui, alături de o dietă echilibrată şi exerciţii fizice regulate.
 
La persoanele cu diabet curba secreţiei fiziologice de insulină poate fi limitată prin injectarea unei insuline cu acţiune rapidă înaintea fiecărei mese şi a unei insuline cu acţiune prelungită înainte de culcare sau a unei insuline cu acţiune intermediară de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
 
Această schemă de tratament intensiv capată din ce în ce mai mulţi adepţi datorită controlului eficent pe care îl asigură.
 
Există mai multe scheme de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1 administrarea unei insuline rapide înainte de fiecare masă principală şi o insulină cu acţiune intermediară/prelungită de două ori pe zi (dimineaţa şi seara); administrarea de două ori pe zi (dimineaţa şi seara) a unei insuline premixate şi a unei insuline rapide înaintea mesei de prânz.
 
De asemenea, pacientul trebuie să îşi controleze periodic nivelul glicemiei. Pentru un control bun al diabetului, valorile glicemiei trebuie să fie glicemia à jeun între 70-130 mg/dl, glicemia postprandială (la 1 oră de la masă) < 180 mg/dl, iar hemoglobina glicozilată HbA1c < 7%.
 

Dieta bolnavului diabetic

 

Cea mai bună dietă pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 este o dietă care, de asemenea, este sănătoasă pentru oricine - slabă în grăsimi, fără colesterol, sare sau zahăr.

Aceasta include mai mulţi carbohidraţi precum pâinea integrală sau pastele, fructe şi legume.

Acest tip de dietă va ajuta pacientul cu diabet zaharat de tip 1 să îşi menţină un nivel bun al zahărului în sânge, precum şi o tensiune arterială optimă.