Info SănătateaTV.ro: Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale
Vineri, 19 ian 2018      21:17
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Angina pectorala

Angina pectorala

28 iulie 2015    
Angina pectorală este un complex de simptome, care afectează sistemul cardiovascular şi survine în urma unei boli coronariene. Miocardul nu mai primeşte oxigen suficient, iar inima prezintă dificultăţi în pomparea sângelui. Această deficienţă este responsabilă de instalarea durerii.
 
Angina pectorală debutează cu o durere localizată iniţial la mijlocul toracelui. Ulterior aceasta se extinde spre gât, abdomen şi spre membrul superior stâng. De altfel, tulburările de vedere, oboseala şi anxietatea pot fi alte simptome ale anginei pectorale. De-a lungul timpului, specialiştii au identificat mai multe tipuri de angină pectorală.

Angina pectorală – Tipuri de angină pectorală

Angina clasică are ca simptome senzaţia de sufocare şi presiune în piept şi apare în timpul depunerii unui efort. De asemenea, angina clasică poate apărea şi în condiţii de frig sau poate fi declanşată de o emoţie puternică.
 
Angina variată apare după depunerea efortului, mai exact în timpul repausului.
 
Cauzele sunt variate, printre caestea numărându-se condiţiile de anemie sau tahicardie.
Angina instabilă presupune dureri mari în piept şi poate fi declanşată fie de o afecţiune cardiovasculară fie de o malformaţie congenitală.
În acelaşi timp, angina instabilă poate fi considerată un prim semn al infactului miocardic.

Angina pectorală - Factori

Angina pectorală se instalează în urma unor afecţiuni ce afectează organismul uman, precum hipertensiunea pulmonară primară, insuficienţă aortică, hipertensiune severă, sau spasmul arterelor coronare. În același timp, printre factorii de risc se numără şi hipertensiunea arterială, fumatul, vârsta înaintată, obezitatea şi diabetul zaharat.
 
Un alt element care declanşează apariţia anginei pectorale este nicotina. Astfel, pacienţii trebuie să renunţe la fumat sau să evite pe cât posibil contactul cu fumul de ţigară.
 
Angina pectorală  este întâlnită la persoanele de vârstă medie, precum şi la bărbaţii înaintaţi în vârstă. În cazul femeilor, angina pectorală apare în mod frecvent după menopauză.

Ce trebuie făcut în cazul apariţiei anginei pectorale?

În cazul unei crize de angină pectorală, pacientul trebuie să întrerupă orice activitate aflată în desfăşurare şi să se relaxeze. Dacă s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie, atunci trebuie să îşi administreze medicamentul recomandat de medic. În caz contrar, pacientul se va prezenta la un control medical. Dacă angina pectorală apare în timpul nopţii, atunci specialiştii recomadă poziţionarea mai ridicată a capului şi a toracelui.

Angina pectorală – Tratamente

Angina pectorală poate fi tratată.
 
Primul pas care trebuie făcut constă în înlăturarea factorilor de risc, mai exact a fumatului, efortului fizic solicitant, alcoolului, frigului, obezităţii, renunţarea la consumul excesiv de sare, la sedentarism şi la mesele bogate.
Apoi se poate apela fie la tratamentul medicamentos sau coronarodilatator, fie la cel chirurgical.
 
O altă variantă ar fi tratamentele naturiste, bazate pe ceaiuri, tincturi şi extracte din plante medicinale. Recomandate sunt ceaiurile cardiotonice, de frunze de fag, extractul din păducel şi tinctură de rostopască. 
 
Regimul alimentar poate ajuta, de asemenea, în cazul anginei pectorale.