Info SănătateaTV.ro: Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Luni, 23 apr 2018      09:17
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Infarctul miocardic

Infarctul miocardic

28 iulie 2015    
Infarctul miocardic a devenit o afecţiune tot mai răspândită în zilele noastre. Mediul din ce în ce mai poluat, stilul de viaţă nu tocmai sănătos al fiecărui individ, dar şi stresul sunt doar câţiva factori care contribuie la apariţia timpurie a infarctului miocardic.
 
Infarctul miocardic este o afecţiune cardiovasculară din ce în ce mai răspândită în rândul persoanelor tinere, fapt ce îi îngrijorează tot mai mult pe medici. Cauzele sunt numeroase, printre acestea numărându-se sedentarismul, stresul, fumatul, vârsta, diabetul zaharat, obezitatea, hipertensiunea arterială, dar şi alimentaţia şi modul de viaţă nesănătos. Toate acestea afectează inima, organul esenţial al sistemului cardiovascular, precum şi funcţionarea normală a organismului.

Infarctul miocardic – Semne şi simptome

Infarctul miocardic este caracterizat de dureri puternice în piept, ce pot fi însoţite de stări de greaţă, transpiraţie, dificultăţi de respiraţie, palpitaţii, anxietate şi dureri localizate la nivelul abdomenului. Atenţie mare trebuie acordată şi durerilor de articulaţii, toracice şi de umăr!

Simptomele infarctului miocardic pot fi asemănătoare cu cele ale altor afecţiuni

În unele cazuri, simptomele infarctului miocardic pot fi uşor confundate cu semnele unei afecţiuni reumatologice. Din această cauză, medicii recomandă pacienţilor ca la prima durere în piept să efectueze un control pentru a descoperi adevărata cauză a simptomelor, şi să evite pe cât posibil să se trateze singuri, acasă.

Atacul de cord apare în urma nealimentării inimii cu sânge

Infactul miocardic apare şi în urma apariţiei aterosclerozei, afecţiune în care artera se îngustează şi îşi pierde flexibilitatea. Imediat ce fluxul de sânge este întrerupt brusc apare infactul miocardic sau atacul de cord.

Ce trebuie să faci după un infarct miocardic?

 În cazul persoanelor care au suferit un infarct miocardic tratamentul este obligatoriu. Cu toate acestea, el nu elimină definitiv riscul reapariţiei unei afecţiuni cardiovasculare. Tratamentul constă în anticoagulante, calmante, repaus la pat şi regim alimentar.