Info SănătateaTV.ro: Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer
Miercuri, 25 apr 2018      08:22
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Abdominoplastia - abdomen plat, fara vergeturi si exces de piele

Abdominoplastia - abdomen plat, fara vergeturi si exces de piele

10 august 2015    
Un abdomen plat, fără grăsime ori vergeturi este aspirația multora dintre noi. De numeroase ori, căile tradiționale care presupun exerciții fizice și dietă devin ineficiente, astfel că se caută alternative pentru obținerea unui corp armonios.

Abdominoplastia - Generalităţi

Abdominoplastia este una dintre acestea. Aceasta este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează simultan excesul de piele din zona abdomenului inferior și țesutul adipos depus în zona respectivă, pentru recăpătarea armoniei trupului. Această procedură poate îmbunătăți considerabil aspectul abdomenului aplatizându-l, eliminând pielea încrețită și întărind totodată mușchii abdominali.
În plus, abdominoplastia este soluția pentru eliminarea vergeturilor și a cicatricilor din această porțiune a corpului, fiind de fapt unica modalitate pentru îndepărtarea definitivă a acestora.
 
Abdominoplastia se efectuează sub anestezie generală, necesitând internare. În funcție de complexitatea operației durata intervenției variază de la 2 la 4 ore, în timp ce externarea se poate face chiar în ziua respectivă sau după 2 sau 3 zile de spitalizare.
 
Concret, procedura chirurgicală presupune remodelarea, respectiv suturarea membranei care acoperă mușchii abdominali, refacerea tonusului muscular la nivelul peretelui abdominal, refacerea tensiunii musculare la nivelul trunchiului, precum și repoziționarea ombilicului. În plus, această intervenție poate fi completată de liposucție.

Abdominoplastia - Forme

Din punct de vedere al tipologiei intervenției, aceasta este de două feluri: totală sau parțială. Pentru prima categorie, este nevoie de efectuarea a două incizii – una orizontală și una în jurul ombilicului, în timp ce pentru abdominoplastia parțială, incizia orizontală este suficientă.
Perioada de vindecare poate dura până la două luni, timp în care este necesară purtarea unui corset elastic. Dupa circa 3-4 săptămâni de la operație, în care activitățile fizice solicitante trebuie evitate, se poate relua activitatea normală. Cicatricile în schimb ajung să se aplatizeze după câteva luni și să se deschidă la culoare, chiar dacă nu vor dispărea complet.

Abdominoplastia - Indicaţii

Abdominoplastia este o intervenție recomandată reprezentanților ambelor sexe care se confruntă un cu exces de piele și cu un suprlus de grăsime, probleme pentru care dieta sau activitatea fizică nu sunt eficiente. Totodată, această procedură este de ajutor în cazul femeilor ai căror mușchi abdominali s-au depărtat ca urmare a sarcinilor multiple.
 
În același timp, abdominoplastia nu este indicată pentru pacienții care se află în perioade de dietă sau femeile care plănuiesc să mai devină mame.
 
Riscurile aferente intervenției chirurgicale se referă la hemoragii, infecții, embolii, reacții alergice etc. De reţinut este faptul că abdominoplastia nu reprezintă o cale pentru scăderea în greutate, fiind de fapt o soluție pentru corectarea unei disproportionalităţii a corpului. Din acest motiv, cele mai multe persoane care sunt supuse unei operații de abdominoplastie au o greutate normală, obținută chiar în  urma unor diete, însă au un surplus de țesut adipos și piele.

O premieră înregistrată de SănătateaTV

O astfel de intervenție de îndepărtare a țesutului gras din regiunea abdominală de mijloc și inferioară, efectuată de către dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a fost difuzată online, exclusiv pe SănătateaTV.
Pacientul supus operației de abdominoplastie de către dr. Cristian Nițescu a fost o femeie de 46 de ani, cu o greutate de 90 de kg la o înălţime de 1,78 m.
Detalii complete despre acest tip de intervenție chirurgicală au fost oferite chiar Dr. Cristian Niţescu, alături de interviu putând urmări şi imagini din timpul operaţiei. 
 
Materialul video poate fi vizionat aici www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/chirurgie-estetica/abdominoplastia/