Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Sâmbătă, 21 apr 2018      23:15
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Lipoaspiraţia cu laser, procedură chirurgicală minim invazivă

Lipoaspiraţia cu laser, procedură chirurgicală minim invazivă

22 iunie 2010    

Lipoaspiraţia cu laser (sau liposucţia) este o procedură inovatoare, folosită pentru îndepărtarea excesului de grăsime corporală şi pentru obţinerea fermităţii pielii lăsate. Prin utilizarea unei singure fibre de laser ce este introdusă în organism prin intermediul unei canule mici, doctorii plasticieni pot topi literalmente grăsimea, eliminând depozitele de grăsime şi tonifiind organismul.

Lipoaspiraţia cu laser are efect şi asupra pielii îmbătrânite, îndepărtând aspectul de piele lăsată şi redându-i fermitatea.

Lipoaspiraţia cu laser implică în general un timp foarte scurt de recuperare, cei mai mulţi pacienţi putându-se întoarce la activităţile normale după 1-2 zile de la intervenţie.

Cum se realizează lipoaspiraţia cu laser

În cazul procedurii minim invazive de lipoaspiraţie cu laser, medicul introduce o sondă mică ce conţine o cantitate redusă de energie laser, direct în depozitul de grăsime vizat. Energia laserului distruge celulele grase, care sunt apoi drenate, fără a afecta ţesuturile din acea zonă.

Întregul proces de lipoaspiraţie cu laser durează de obicei mai puţin de o oră pentru fiecare zonă vizată şi poate fi efectuat sub anestezie locală sau generală în situaţii mai complexe.

Avantajele lipoaspiraţiei cu laser

Lipoaspiraţia cu laser este o procedură mult mai sigură din următoare motive:

·         medicii chirurgi pot utiliza numai anestezia locală, eliminând asfel riscurile anesteziei generale;

·         tehnica folosită în cele mai multe lipoaspiraţii cu laser implică pierderi minime sau chiar inexistente de sânge;

·         canulele mici utilizate în lipoaspiraţia cu laser au nevoie de incizii foarte mici, care scad astfel riscul infecţiilor şi vânătăilor.

 

Lipoaspiraţia cu laser poate tranforma aspectul fizic al unei persoane, contracarând efectele îmbătrânirii şi eliminând grăsimea din zonele care nu răspund la dietă şi exerciţii fizice.

Deşi lipoaspiraţia cu laser este folosită în principal pentru a trata depozite mici, localizate, de grăsime, de până la 4 kilograme, lipoaspiraţia cu laser poate fi folosită şi în combinaţie cu liposucţia tradiţională.

Rezultatele lipoaspiraţiei cu laser

Lipoaspiraţia cu laser permie eliminarea pentru totdeauna, a celulelor adipoase desprinse.

Spre deosebire de alte forme de chirurgie pentru pierderea în greutate, rezultatele lipoaspiraţiei cu laser sunt permanente. Adulţii nu formează noi celule adipoase. Atunci când aceştia câştigă în greutate, celulele adipoase rămase se extind în dimensiune.

Riscurile lipoaspiraţiei cu laser

Deşi nici o intervenţie chirurgicală nu poate fi lipsită de riscuri, lipoaspiraţia cu laser s-a dovedit a fi una dintre cele mai sigure proceduri cosmetice. Recuperarea în urma acestei intervenţii se face foarte repede, cu un disconfort post-operator minim.

Complicaţiile lipoaspiraţiei cu laser sunt extrem de rare, existând doar riscul redus al unor infecţii. Unii pacienţi pot raporta umflături minore şi vânătăi, dar acestea dispar de obicei în câteva zile. Alegerea unui doctor plastician cu experienţă va reduce foarte mult eventualitatea reacţiilor adverse, iar dumneavoastră veţi beneficia de cele mai bune rezultate.