Info SănătateaTV.ro: Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Joi, 26 apr 2018      05:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Mamoplastia, interventia de marire a sanilor

Mamoplastia, interventia de marire a sanilor

26 iunie 2015    

Mărirea sânilor (sau mamoplastia augmentară) este o procedură chirurgicală prin care se doreşte creşterea mărimii sau schimbarea formei sânilor.

Femeile apelează la operaţia de mărire a sânilor din mai multe motive, cum ar fi:

·         Pentru a avea sânii proporţionali în raport cu corpul;

·         Pentru a-şi spori stima de sine;

·         Pentru a corecta reducerea volumului sânilor după sarcină;

·         Pentru a remodela sau mări sânii care şi-au pierdut forma ca urmare a procesului de alăptare sau ca urmare a îmbătrânirii;

·         Pentru a echilibra sânii asimetrici (sâni care diferă în mod semnificativ în dimensiune sau formă);

·         Pentru a-şi reface sânul pierdut în urma operaţiei de mastectomie.

Consultaţia dinaintea operaţiei de mărire a sânilor

Femeile care îşi doresc mărirea sânilor trebuie să se programeze iniţial pentru o consultaţie la un chirurg plastic. Acesta evaluează starea de sănătate a femeii şi determină care sunt cele mai potrivite proceduri bazate pe situaţia ei.

Deşi mărirea sânilor poate creşte încrederea în sine, pacienta trebuie să fie realistă în privinţa rezultatelor aşteptate. Acestea nu vor fi niciodată perfecte.

Femeile sănătoase, care au aşteptări realiste în ceea ce priveşte mărirea sânilor sunt de obicei cele mai bune candidate pentru această procedură.

Întrebări adresate chirurgului

Subiectele discutate la consultaţia iniţială pentru operaţia de mărire a sânilor trebuie să includă:

·         Informaţii despre cum se face pregătirea pentru operaţia de mărire a sânilor;

·         Tipul anesteziei care poate fi folosit pentru mărirea sânilor;

·         Cum se desfăşoară operaţia de mărire a sânilor;

·         Recuperarea după mărirea sânilor;

·         Reacţii adverse şi posibile complicaţii după operaţia de mărire a sânilor.

Femeile care doresc să-şi facă o operaţie de mărire a sânilor trebuie să îl informeze pe medicul chirurg despre orice tip de medicamente, vitamine, suplimente pe care acestea le iau. De asemenea, este foarte important ca pacienta să precizeze pre operator dacă este fumătoare sau nu, deoarece fumatul poate întârzia procesul de vindecare şi poate cauza complicaţii suplimentare după operaţia de mărire a sânilor.

Cei mai mulţi chirurgi plasticieni vor recomanda realizarea unei mamografii înainte de operaţia de mărire a sânilor.

Cum decurge operaţia de mărire a sânilor

Mărirea sânilor este aproape întotdeauna efectuată sub anestezie generală. Chirurgul plastician va hotărî împreună cu dumneavostră care este cea mai bună metodă de a insera implantul salin pe baza condiţiei sânului şi a preferinţelor personale.

Inciziile chirurgicale în cazul operaţiei de mărire a sânilor pot fi plasate în partea superioară a zonei transaxilare (subraţ), în axilă, în jurul mamelonului sau sub sân.

După realizarea inciziei, medicul chirurg va ridica ţesutul mamar şi pielea, pentru a crea un buzunar pentru introducerea implantului, fie direct în spatele ţesutului mamar, fie sub peretele toracic muscular. Implantul salin va fi apoi introdus pentru mărirea sânilor.

Medicii chirurgi preferă, cel mai adesea, să plaseze implantul sub peretele muşchiului pectoral, pentru a separa ţesutul mamar de noul implant inserat. Această poziţie dă sânului un aspect mai natural, reduce riscurile de contractură capsulară (înăsprirea cicatricii din jurul implantului) şi ajută în citirea mamografiilor (vizualizări mamografice speciale necesare pentru sânii cu implanturi).

Mărirea sânilor durează de obicei între una şi două ore.

Ce se întâmplă după operaţia de mărire a sânilor?

Cele mai multe femei experimentează dureri de piept, disconfort şi oboseală în timpul primelor 24 până la 48 de ore după operaţia de mărire a sânilor. În acest interval sânii sunt de obicei umflaţi, învineţiţi şi sensibili.

Anumite medicamente pot fi prescrise de chirurgul plastician pentru a ajuta la atenuarea disconfortului rezultat în urma măririi sânilor.

Majoritatea femeilor sunt capabile să îşi reia activitatea zilnică normală într-o săptămână şi activităţile fizice intense după o lună sau două.

În primele două săptămâni după operaţia de mărire a sânilor, starea generală de disconfort poate fi însoţită de o senzaţie de arsură în zona sfârcurilor. Umflarea şi sensibilitatea crescută poate dura până la o lună.

Cicatricile după operaţia de mărire a sânilor se vor atenua după câteva luni, dar nu vor dispărea niciodată complet.