Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      14:07
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Operatia de lifting facial – Indicatii preoperatorii

Operatia de lifting facial – Indicatii preoperatorii

26 iunie 2015    

Ridurile sunt iminente cu cât înaintăm în vârstă. Trecerea anilor, expunerea la soare şi stresul zilnic favorizează apariţia ridurilor la nivelul feţei.

La unele persoane ridurile se dezvoltă sub formă de cute adânci între nas şi gură, în zona frunţii sau în jurul ochilor. În cazul altora, pielea din jurul maxilarului inferior şi al gâtului se slăbeşte şi devine lăsată. Aceste schimbări pot fi eliminate în mod eficient prin lifting facial.

Liftingul facial este o intervenţie chirurgicală ce ridică pielea de pe faţă, uneori şi de pe gât, prin înlăturarea pielii în exces, a grăsimii cutanate şi prin tonificarea ţesutului fibros. Aceasta se realizează sub anestezie generală şi durează timp de 1-3 ore.

Prin ştergerea ridurilor, eliminarea excesului de piele şi grăsime, şi prin întărirea muşchilor care stau la baza ţesuturilor, se poate realiza o reformare a pielii de pe faţă şi gât. Cu alte cuvinte, semnele de îmbătrânire sunt eliminate sau diminuate.

Liftingul facial poate fi făcut şi în combinaţie cu alte proceduri, cum ar fi chirurgia pleoapelor.

Dacă vă gândiţi la un lifting facial, următoarele informaţii vă vor oferi o înţelegere de bază a procedurii, când este folositoare şi care sunt rezultatele la care vă puteţi aştepta. 

Sunteţi un candidat bun pentru lifting facial?

Liftingul facial sau ştergerea ridurilor este o intervenţie populară mai ales în rândul femeilor, dar, în ultima vreme, interesul este în creştere şi în rândul bărbaţilor.

Primul indicator care vă poate spune dacă aveţi nevoie de lifting facial este prezenţa ridurilor şi a pielii lăsate de pe faţă şi gât. O altă condiţie pentru a putea efectua operaţia de ştergere a ridurilor este starea bună de sănătate, având în vedere că majoritatea pacienţilor au între 40 şi 60 de ani.

Liftingul facial poate fi realizat şi în cazul pacienţilor mai tineri, în situaţia în care semnele de îmbătrânire menţionate apar mai repede decât era de aşteptat.

Liftingul facial vă poate face să arătaţi mai tânără şi mai proaspătă, dar rezultatul intervenţiei nu ar trebui să conducă la un aspect nenatural. Înainte de a vă decide să faceţi un lifting facial, gândiţi-vă la aşteptările pe care le aveţi şi apoi discutaţi-le cu medicul specialist. Fotografiile „înainte şi după” ale altor operaţii de ştergere a ridurilor vă pot ajuta să vă faceţi o idee în privinţa rezultatelor la care vă puteţi aştepta.

Lifting facial Pregătirea preoperatorie

În momentul în care hotărâţi să faceţi un lifting facial, chirurgul plastician vă va explica procesul operaţiei şi tipul de anestezie ales, precum şi riscurile implicate.

Nu ezitaţi să puneţi medicului orice întrebări pe care le-aţi putea avea, în special cele cu privire la preocupările şi aşteptările dumneavostră în privinţa rezultatelor.

De asemenea, chirurgul vă va da instrucţiuni specifice despre cum să vă pregătiţi pentru intervenţie, inclusiv linii directoare în privinţa alimentaţiei,a fumatului sau evitarea anumitor medicamente.

Înainte de operaţia de ştergere a ridurilor ar trebui să aranjaţi cu cineva să vă conducă acasă ulterior şi să vă ajute în primele zile dacă este necesar. În general, spitalizarea durează o zi, iar pansamentele pot fi îndepărtate după 3 până la 5 zile.

Procesul de recuperare durează minim 1-2 săptămâni şi maxim o lună, în funcţie de fiecare pacient.

Rezultatele finale pot să dureze pe o perioadă de 5 până la 10 ani.

Liftingul facial însă poate fi repetat dacă este necesar.