Info SănătateaTV.ro: Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer
Miercuri, 25 apr 2018      08:24
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Sani frumosi cu ajutorul implantului mamar

Sani frumosi cu ajutorul implantului mamar

06 iunie 2011    
Sânii sunt expresia feminității. Un decolteu frumos o face să pară tânără, să aiba sex-appel. Fie că vor sâni mai mari, mai fermi, fie că vor să corecteze amprentele puse de trecerea anilor, de alăptare sau diferite alte traumatisme apărute de-a lungul vieții, tot mai multe femei apelează la o operație estetică la nivelul sânilor.
 
Mărirea sânilor, folosind implanturile cu silicon este o modificare majoră de aspect aleasă de foarte multe femei. Protezele siliconice contribuie atât la mărirea sânilor cât şi la reconturarea acestora. “Operația se adresează și femeilor cu asimetrie mamară sau celor care doresc modificarea formei sânilor, obținându-se astfel un aspect mai plăcut al sânilor”, spune dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie plastică şi estetică.
 
Operația de mărire a sânilor se poate face folosind un implant cu gel siliconic sau implant cu soluţie salină. Lichidul care formează proteza siliconică este unul coeziv care nu curge, în situaţia în care învelişul este distrus. În ultimii ani, implanturile cu silicon sunt cele mai utilizate proteze pentru mărirea sânilor.
 

Realizarea operației de mărire a sânilor

Mărirea sânilor prin implanturi siliconice presupune o diversitate de procedee chirurgicale. “Tipul de metodă utilizată va fi stabilită de chirurgul plastician, în funcţie de trăsăturile anatomice ale pacientei. Intervenţia se face efectuând una din cele trei incizii tradiţionale, poziţionate fie sub sân, pe marginea mamelonului sau la subraţ”, spune dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie plastică şi estetică. Prin acestă incizie, se va crea un spaţiu între structurile sânului, numit de unii medici „buzunar”, în care se va introduce implantul mamar. Implanturile mamare pot fi poziţionate subglandular sau submuscular, în funcţie de particularităţile zonei mamare ale pacientei, dar şi de preferinţele medicului chirurg. Pacientele care prezintă ptoză a sânilor (căderea sânilor) vor avea nevoie şi de mastopexie, o intervenţie de ridicare a ţesuturilor mamare. Operaţia se efectuează sub efectul anesteziei generale.
 

Avantajele și dezavantajele folosirii implantului siliconic

Dr. Cristian Nițescu spune că implantul cu silicon oferă un aspect mult mai natural sânului, comparativ cu protezele mamare din ser fiziologic. Totodată, un alt avantaj este faptul că implanturile cu silicon au un conţinut coeziv care nu curge. Femeile cu implanturi mamare nu au predispoziție mai mare decât restul populației la afecțiuni precum cancer, boli imunologice sau probleme neurologice. De asemenea, alăptatul este sigur și nu există efecte de generația a doua la copiii femeilor cu implanturi mamare.
 
Pacienta va trebui însă să ia calcul unele inconvenienţe care pot apărea. În primul rând, operaţia de mărire de sâni cu implanturi mamare, nu este întotdeuna singulară. Operaţia pote necesita, ulterior, intervenţii suplimentare, de corectare sau retuşare. Totodată, implanturile cu silicon nu au o durată nelimitată. Odată cu trecerea timpului, poate fi necesară scoaterea sau înlocuirea protezei mamare. Implanturile cu silicon, atunci când sunt eliminate, pot produce modificări la nivelul sânului: pliere, cute, schimbarea formei sau pierderea elasticităţii.
Posibile complicaţii ale implanturilor cu silicon ar putea fi apariţia hematomului sau seromului postoperator şi a infecţiei la nivelul plăgii saturate . Un risc îl poate constitui şi contractura capsulară. Capsula formată în jurul protezei se poate contracta, producând disconfort şi durere. Toate aceste riscuri pot fi evitate, însă, dacă sunt respectate cu precizie indicaţiile medicului chirurg. Aceste reacții apar destul de rar, făcând din operația de mărire a sânilor una dintre cele mai căutate operații estetice  de către femei.
 
 Puteți urmări o operație de mărire a sânilor realizată de Dr. Cristian Nițescu la:
 
www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/chirurgie-estetica/implant-mamar/
www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/chirurgie-estetica/mamoplastia-part1/
www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/chirurgie-estetica/mamoplastia-part2/