Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Miercuri, 23 mai 2018      01:25
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tinerete fara batranete cu ajutorul liftingului facial

Tinerete fara batranete cu ajutorul liftingului facial

08 iunie 2011    
Cu toții ne dorim tinerețe fără bătrânețe, iar dacă nu s-a descoperit încă elixirul tinereții putem totuși să dăm timpul înapoi cu ajutorul operațiilor estetice. Trecerea anilor se vede cel mai bine pe față, în funcție de predispoziția genetică, de gradul de îngrijire sau de expunerea la diferiți factori nocivi, primele semne ale bătrâneții pot apărea după împlinirea vârstei de 25 de ani. În general însă, femeile care apelează la un lifting facial sunt cele trecute de 40 de ani, efectele acestei intervenții fiind vizibile imediat.
 
Liftingul facial chirurgical constă în exectuarea unei intervenţii chirurgicale care are ca scop întinderea şi înlăturarea surplusului de piele sau stratului de grăsime de pe zona feţei. În unele cazuri, este necesară şi întinderea şi retensionarea muşchilor faciali care ajută la susţinerea pielii. Liftingul facial poate ajuta pacientul la îndepărtarea sau la îmbunătăţirea oricărei linii profunde situate de la nas la colţurile bărbiei, ajutând tenul să pară mult mai tânăr şi mai sănătos. În general, printr-o astfel de intervenție, „se dă timpul înapoi” cu circa 10 ani.
 
Pregătirea și intervenția de lifting facial
 
Operaţia de lifting facial presupune evaluarea stării de sănătate a pacientului pentru a nu apărea complicaţii. Medicul va controla tensiunea arterială, va investiga problemele legate de coagularea sângelui sau existenţa riscului de a forma cicatrici periculoase. “Pacientul trebuie să comunice medicului toate tratamentele pe care le urmează. Principalele indicaţii preoperatorii sunt legate şi de dietă şi de regimul de viaţă. Medicul recomandă renunţarea la fumat, deoarece tutunul influenţează circulaţia sângelui prin piele şi poate îngreuna vindecarea”, spune Dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie plastică şi estetică..
 
Tehnica efectuării operaţiei de lifting facial variază în funcţie de medic, fiecare adoptând un anumit stil şi o anumită metodă. “În general, procedura constă în aplicarea unei incizii care porneşte, de obicei, deasupra liniei de inserţie a părului la tâmple şi continuă spre scalpul inferior. Spre finalul intervenţiei vor fi plasate suturi pentru a întinde pielea şi se vor închide inciziile. Pot fi, de asemenea, utilizate clipsuri de metal la nivelul scalpului. Operaţia durează, în general, câteva ore, efectuarea mai multor proceduri putând depăşi, însă, această durată. După intervenţie faţa se va bandaja, iar pacientul va putea fi externat doar după câteva ore”, adaugă Dr. Cristian Nițescu.
 
Recuperarea după liftingul facial
 
Perioada de recuperare după liftingul facial presupune odihnă şi renunţarea la activităţile solicitante. Majoritatea pacienţilor sunt total recuperaţi şi disponibili pentru reluarea activităţilor cotidiene după aproximativ două săptămâni. “Indicaţiile medicului sunt acelea de a evita efortul fizic excesiv, băile foarte fierbinţi, alcoolul sau expunerea la razele soarelui”, recomandă Dr. Cristian Nițescu.
 
Cu toate că posibilitatea apariţiei complicaţiilor  după operația de lifting facial este redusă, iar efectele adverse sunt, de obicei, rare şi minore, riscurile acestei proceduri nu trebuie trecute cu vederea. Efectele adverse care pot apărea sunt legate de apariţia unor echimoze, hematoame, prezenţa unei senzaţii de tensiune şi uscăciune a pielii, alergii, sau, reacţii nedorite la anestezie. Toate aceste complicaţii ţin însă de caracteristicile anatomice ale fiecărei persoane în parte.
În general însă, cei care apelează la un lifting facial sunt vizibil întineriți, se simt mult mai încrezători în propriile forțe și se bucură de aprecierea celor din jur.
 
 
Puteți afla mai multe informații despre liftingul facial de pe site-ul dr. Cristian Nițescu accesând  www.operatie-estetica.ro