Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      14:04
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Peritonita – tratament chirurgical si medicamentos

Peritonita – tratament chirurgical si medicamentos

26 iunie 2015    

Peritonita este o infecţie bacteriană sau fungică a peritoneului.

Peritoneul este o membrană fină care căptuşeşte peretele abdominal interior şi acoperă organele din abdomen.

Infecţia poate fi provocată de complicaţii ale dializei peritoneale, de acumularea de lichid în interiorul peritoneului sau de existenţa unei infecţii, inflamaţii sau răni.

Peritonita, indiferent de cauza apariţiei, necesită îngrijire medicală promptă pentru combaterea infecţiei şi, în funcţie de situaţie, pentru tratarea unei afecţiuni conexe.

Tratamentul peritonitei este chirurgical de urgenţă realizat de către medicul specialist. Tratamentul peritonitei presupune de regulă administrarea de antibiotice şi în unele cazuri chiar tratarea chirurgicală. Netratată, peritonita poate duce la infecţii grave în întreg corpul, cu potenţial chiar de afectare a vieţii pacientului.Peritonita este o afecţiune medicală care necesită un consult de urgenţă la medic, de aceea nu este indicat să apelaţi la tratament băbesc - leacurile pe bază de ierburi sau suplimente pentru tratarea infecţiei.

Tratamentul peritonitei constă în primul rând în prescrierea unor antibiotice pentru a combate infecţia şi pentru a preveni răspândirea acesteia în corp. Tipul şi durata terapiei cu antibiotice depinde de severitatea afecţiunii şi de tipul de peritonită.

Tratamentul chirurgical al peritonitei este adesea necesar pentru îndepărtarea ţesutului infectat, pentru tratarea cauzei apariţiei infecţiei şi pentru prevenirea răspândirii infecţiei în corp.

În cazul pacienţilor care fac dializă peritoneală şi suferă de peritonită, medicul poate recomanda acordarea de dializă prin alte căi timp de câteva zile, până ce organismul se vindecă în urma infecţiei.

Tratamentul peritonitei prin intermediul antibioticelor este destinată luptei împotriva bacteriilor şi prevenirii răspândirii infecţiei în organism. Antibioticele prescrise diferă în funcţie de tipul de peritonită şi de cauza apariţiei infecţiei.

 Cu toate acestea, în perioada de recuperare există câteva reguli alimentare pe care pacientul trebuie să le urmeze:

• Consumaţi alimente cu proprietăţi antioxidante, inclusiv produse precum afinele, cireşele sau tomatele sau alte legume.
• Consumaţi alimente bogate în vitamine din complexul B, precum alunele, fasolea, cerealele integrale, vegetalele cu frunze închise la culoare precum spanacul.
Evitaţi alimentele procesate precum pâinea albă, pastele sau zaharurile.
• Reduceţi consumul de carne roşie şi creşteţi cantitatea de carne albă consumată. De asemenea consumaţi peşte de apă rece şi tofu pentru un bun aport de proteine.
• Folosiţi uleiuri sănătoase atunci când gătiţi, precum uleiul de măsline sau uleiul vegetal.
• Evitaţia cofeina sau alţi stimulenţi precum alcoolul sau tutunul.
• Beţi şase-opt pahare de apă filtrată pe zi.
• Întrebaţi medicul dacă puteţi lua multivitamine zilnic, care să conţină vitamine antioxidante precum vitamina A, C, E şi complexul vitaminic B şi minerale precum magneziu, calciu, zinc şi seleniu.
• Luaţi suplimente probiotice pentru menţinerea sănătăţii gastrointestinale şi imunitare. Probioticele pot fi mult mai utile atunci când se administrează antibiotice, deoarece ajută la refacerea bacteriilor “bune” în intestine.