Info SănătateaTV.ro: Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Joi, 26 apr 2018      05:49
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tratamentul herniei inghinale

Tratamentul herniei inghinale

22 iunie 2015    

Hernia inghinală apare ca o umflătură, ca o protuberanţă în zona inghinală şi nu numai, ce apare printr-un punct slab al peretelui abdominal.

Hernia inghinală la femeie apare acolo unde ţesuturile de legătură ale uterului ies din zona abdomenului şi se unesc cu ţesuturile care înconjoară zona vaginală.

Hernia inghinală este de două tipuri: hernie inghinală indirectă şi hernie inghinală directă.

Hernia inghinală indirectă afectează doar bărbaţii. O porţiune de intestin trece prin canalul inghinal, acolo unde testisul coboară în scrot.

Hernia inghinală directă afectează ambele sexe. În cazul acestui tip de hernie inghinală, o porţiune de intestin formează o umflătură în zona interioară a faldului abdomenului.

Herniile pot apărea adesea fără a genera simptome specifice. Cu toate acestea, unele persoane pot experimenta simptome precum: un nodul sau o umflătură în zona abdominală, durere bruscă la nivelul scrotului, disconfort abdominal sau o senzaţie de balonare în zona abdominală.

Tratamentul herniei inghinale

Tratamentul herniei inghinale este acordat de medicul chirurg. Acesta diferă în funcţie de starea de discomfort produsă de această afecţiune. Dacă hernia provoacă un disconfort slab şi este reductibilă, medicul va recomanda pacientului să poarte o îmbrăcăminte de susţinere specială, care exercită presiune constantă asupra herniei şi o ţine pe loc.

Hernia inghinală dureroasă, care nu poate fi împinsă înapoi, numită hernia strangulată, poate fi tratată chirurgical.

Există două tipuri de proceduri chirurgicale disponibile pentru tratarea herniei inghinale şi anume chirurgia deschisă sau laparoscopia.

Tratamentul herniei inghinale prin chirurgie deschisă este cel mai frecvent folosit tip de tratament. Această procedură este folosită sub anestezie locală şi necesită o incizie de câţiva centimetri la nivelul abdomenului. Chirurgul împinge apoi ţesutul herniat înapoi în locul său iniţial şi suturează incizia. Uneori medicii plasează pe zona incizată o bucăţică de material sintetic pentru facilitarea refacerii zonei operate. Refacerea după o intervenţie deschisă de tratare a herniei inghinale durează între patru şi şase săptămâni.

Tratamentul laparoscopic al herniei inghinale este realizat sub anestezie generală şi implică realizarea a trei incizii mici în zona abdominală. Laparoscopul, un mic tub din fibră optică cu o lumină în capăt, împreună cu restul intrumentelor necesare sunt introduse în inciziile realizate. Cu ajutorul unui monitor chirurgul împinge ţesutul herniat înapoi la locul său şi plasează un petic peste deschizătură. Recuperarea completă durează mai puţin de o săptămână.

După efectuarea unei intervenţii chirurgicale deschise rata de reapariţie a herniei pentru herniile indirecte este între 1-7%  şi între 4-10% pentru herniile directe.

Riscul reapariţiei herniei după efectuarea unei chirurgii laparoscopice este de peste 10%, deşi studiile recente precizează o rată a recurenţei de sub 2%.