Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Duminică, 22 apr 2018      21:50
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Liftingul facial

Liftingul facial

10 august 2015    
Trecerea timpului își pune fără îndoială amprenta asupra asupra corpului nostru. În plus, alți factori precum: moștenirea genetică, expunerea la soare, fumatul, afecțiuni dermatologice care intervin de-a lungul vieții contribuie și ei la procesul de îmbătrânire a pielii.
Fiind cea mai expusă, zona feței este afectată cel mai vizibil, constatându-se adâncirea ridurile, căderea pleoapelor, a sprâncenelor ori a obrajilor, precum și aparițita unor pliuri inestetice la nivelul gâtului.
 
Procesul de îmbătrânire a tenului nu mai este însă complet ireversibil, noile tehnologii de chirurgie estetică reușind să mascheze aceste efecte negative și să obțină un efect de întinerire a feței.

Liftingul facial - Generalităţi

Liftingul facial este cel mai popular procedeu de întinerire a tenului și constă într-o intervenție chirurgicală care vizează întinderea și înlăturarea surplusului de piele la nivelul feței. Anumite situații necesită în plus și întinderea și retensionarea musculaturii faciale care ajută la susținerea pielii.
 
Există mai multe tipuri de lifting facial, în funcţie de zona asupra căreia se intervine:
-liftingul cervo-facial (presupune intervenţie în zona bărbiei şi a pomeţilor)
-liftingul frontal (vizează tâmplele, pleoapele, fruntea și zona superioară a feţei)
-liftingul de tip mască (constă în decopertarea pielii pe toată suprafaţa feţei pentru a se efectua uneori şi implanturi pe pomeţi sau intervenţii la nivelul structurii osoase)
 
Această procedură este de ajutor pentru îndepărtarea sau îmbunătățirea oricăror linii adânci poziționate de la nas la colțurile bărbiei, tenul căpătând un aspect mult mai tânăr și sănătos. Există și anumite riscuri care trebuie luate în considerare când vine vorba despre o asemenea intervenție, care poate să afecteze nervii faciali, să lase cicatrici vizibile, umflături, vânătăi, să cauzeze infecții sau diferite complicații.

Liftingul facial - Pregătire 

Totuși, pregătirea pentru o intervenție chirurgicală de întinerire a tenului presupune o evaluare a stării de sănătate a pacientului, în vederea evitării oricăror posibile complicații generate de anumite afecțiuni. Astfel, controlul tensiunii arteriale, investigarea problemelor legate de coagularea sângelui sau prezența riscului de a forma cicatrici periculoase sunt etape premergătoare intervenției chirurgicale.
 
Totodată trebuie luate în calcul eventualele tratemente urmate de către pacient la momentul respectiv, în timp ce renunțarea la fumat este o precondiție pentru o vindecare optimă.
 
Tehnicile operatorii sunt diferite de la medic la medic, însă în general, liftingul facial este precedat de o anestezie locală, dacă este vorba despre o intervenție mai ușoară sau una generală, în cazul operațiilor mai complicate.
 
Pentru evitarea pe cât posibil a semnelor vizibile cauzate de această procedură, inciziile se efectuează de obicei deasupra liniei părului, la tâmple, continuând cu incizia către scalpul inferior.
După ce excesul de grăsime și piele este îndepărtat, iar mușchii faciali, întăriți, pielea este reașezată și inciziile se închid, după care fața se va bandaja.
 
Durata intervenției ajunge de obicei la câteva ore, dar în situația unor proceduri multiple, timpul necesar este mai extins. Deși externarea este relativ rapidă – în general a doua zi, recuperarea este mai îndelungată, ajungând la circa două săptămâni. În cazul intervențiilor mai complexe, această perioadă poate fi mai prelungită.

Liftingul facial - Tehnici noi

Noile tehnici însă, de lifting facial endoscopic, permit realizarea intervențiilor cu incizii mult mai mici, într-un timp mai scurt, perioada de recuperare fiind și ea mai scurtă.
 
În timpul procesului de vindecare, efortul fizic intens, expunerea la soare, consumul de alcool, fumatul, folosirea cerceilor, băile foarte fierbinți sau sauna trebuie evitate.
 
În ciuda unor rezultate foarte bune, liftingul facial nu este o soluție permanentă, astfel că intervenția chirurgicală va trebui repetată.
Soluția chirurgicală nu este unică, întinderea pielii și obținerea unui efect de întinerire a tenului fiind posibilă și cu ajutorul unor metode neinvazive.
 
Liftingul facial nechirurgical, mai precis, este o alternativă la intervențiile chirurgicale clasice, existând mai multe tipuri de tratament pentru ten care contribuie la înfrumusețarea tenului.
 
Astfel, în funcție de gradul de afectare al pielii, se poate recomanda o intervenție chirurgicală sau una neinvazivă, medicul fiind cel care stabilește ce tip de procedură este cel mai potrivit pentru ten.