Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Sâmbătă, 21 apr 2018      03:47
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Stergerea ridurilor

Stergerea ridurilor

28 iulie 2015    

Apariţia ridurilor este un proces inevitabil. Majoritatea schimbărilor legate de vârstă care se reflectă în timp asupra pielii sunt rezultatele activităţilor de zi cu zi.

Îmbătrânirea - Un proces fiziologic 

Stresul, procesul natural de îmbâtrânire, expresia facială, căldura sau frigul excesiv, fumatul şi alţi factori care ţin de stilul de viaţă grăbesc apariţia şi accentuarea ridurilor.
 
Există o îmbătranire intrinsecă cauzată de schimbările fiziologice incontrolabile: factori genetici, vârstă, schimbări hormonale, declinuri celulare, dar şi ca urmare a factorilor extrinseci: expunerea la soare, fumatul, poluarea aerului, consumul excesiv al săpunurilor dure, produse de curăţare bazate pe detergenţi sau produse cosmetice care sunt prea puternice pentru piele.
 
Toate acestea contribuie la pierderea elasticităţii tegumentare, alterarea texturii pielii şi apariţia ridurilor.

Îmbătrânirea - Metode de ameliorare a efectelor estetice

Există mai multe tipuri de tratamente pentru eliminarea ridurilor, cicatricilor şi semnelor lăsate de acnee, dar şi pentru a obţine un aspect cât mai tânar al feţei. Metoda optimă de tratament pentru o anumită persoană depinde de preferinţa personală şi de starea de sănătate a pielii.
 
Cele mai cunoscute metode de tratament de riduri sunt cele chirurgicale (lifting frontal, blefaroplastia – pentru pleope etc) şi nechirurgicale (umplerea sau aplicarea unor substanţe precum: botox, grăsime, acid hialuronic).
 
Procedura de “ştergere” a ridurilor pe cale nechirurgicală nu necesită spitalizare.
 
După folosirea tratamentelor nechirurgicale, dispariţia ridurilor va fi vizibilă după aproximativ 24 ore de la injectare şi se va stabiliza în 4-5 zile. Procedura trebuie repetată la intervale de circa 6-9 luni, perioada putându-se modifica odată cu trecerea timpului din cauza adaptării organismului.
 
Injectarea cu Botox sau toxină butulinică este utilizată preponderant pentru reducerea ridurilor frontale din jurul ochilor, în zona frunţii şi în zona dintre sprâncene, acţionând asupra ridurilor de expresie. Efectul durează până la 6 luni, trebuind repetat periodic, cu trecerea timpului cantitatea de produs utilizat poate scădea.
 
Injectarea cu grăsime este utilizată pentru un tratament contra unor riduri mai mari. Prin această procedură, se aspiră grăsime din altă parte a corpului şi se injectează în regiunile cu riduri.
 
Injectarea cu acid hialuronic are un efect mai îndelungat din cauza persistenţei mai mari în ţesuturi. Acidul hialuronic se foloseşte pentru corectarea ridurilor nazo-geniene, imperfecţiuni la nivelul feţei. Efectul injectării cu acid hialuronic durează între 9-12 luni, substanţa fiind foarte bine tolerată de organism. Pacientul poate prezenta un edem local moderat şi o roseaţă uşoară, dar care se estompează şi dispare în aproximativ 24-48 de ore.
 
În general, în cazul tuturor celor trei substanţe, repetarea procedurii diferă de textura pielii, vârstă, cantitatea introdusă sau stilul de viaţă.
 
Augmentarea ridurilor este un tip de tratament minim-invaziv prin care se injectează substanţe de umplere temporare sau permanente. Se obţine dispariţia prin umplere a ridurilor sau corectarea cicatricilor acneice.
 
Peeling-ul chimic medical este un tratament nechirurgical de eliminare a ridurilor, printr-o exfoliere controlată care duce la descuamarea şi regenerarea straturilor pielii. Rezultatul constă în uniformizarea tenului, corectarea imperfecţiunilor feţei şi obţinerea unui aspect vizibil întinerit.
 
Peeling-ul laser acţioneaza asemenea peeling-ului chimic, îndepărtând straturile superioare de celule de la nivelul pielii în vederea formării unui tegument nou şi poate fi superficial sau profund. Procedeul permite îndepărtarea ridurilor fine, a cicatricilor lăsate în urma acneei sau al altor tipuri de cicatrici, ajută la corectarea porilor dilataţi sau la "ştergerea" petelor maronii, dar şi la corectarea altor imperfecţiuni ale texturii pielii.
 
Dermabraziunea şi microdermabraziunea sunt tratamente de exfoliere mecanică a pielii ce permit tratarea sau dispariţia petelor, ridurilor, cicatricilor şi a altor imperfecţiuni de acest tip. Prin microdermabraziune se exfoliază straturile superficiale ale pieli, iar prin dermabraziune straturile mai profunde.
 
În cazul cremelor antirid pe bază de vitamine, substanţe nutritive şi minerale, singurul element care are efecte împotriva ridurilor, este vitamina A, cunoscuta drept retinol şi, mai cu seamă, tretinoinul (acidul retinoic), un derivat al vitaminei A.
Acidul retinoic reduce imperfecţiunile pielii şi de a accelera reînnoirea celulară. Tretinoinul reduce ridurile şi liniile fine prin stimularea producţiei de colagen şi a vaselor de sânge. În plus, tretinoinul şterge petele maronii de vârstă, petele solare şi îmbunătăţeşte aspectul pielii.
 
Cu toate aceste metode de anti-aging procesul fiziologic continuă, astfel încât, la un moment dat, timpul îşi va face apariţia chiar şi cu aceste metode. Uneori, procesul fiziologic denotă maturitate, trecerea timpului lăsându-şi amprenta peste oameni. Produse anti-aging au şi efecte reverse, însă numai în timp se arată şi ele.