Info SănătateaTV.ro: Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi
Sâmbătă, 28 mai 2016      22:41
VSH – ce indica valorile mari?

VSH – ce indica valorile mari?

23 iunie 2015    

VSH-ul se referă la viteza de sedimentare a hematiilor şi este una dintre analizele care ar trebui să fie efectuate anual.

Rezultatele acestei invetigaţii nu pot stabili existenţa certă a unei anumite afecţiuni, însă valorile anormale indică unele anomalii care nu trebuie trecute cu vederea.

Ce este VSH-ul?

VSH-ul este o analiză de sânge care stabileşte viteza de sedimentare a hematiilor.

Viteza de sedimentare a hematiilor (a globulelor roşii din sânge) reprezintă un marker orientativ referitor la eventualele afecţiuni cu care se poate confrunta pacientul.

Rezultatul VSH-ul nu reprezintă un diagnostic de certitudine ci doar un indice provizoriu al stării de sănătate.

Valorile normale ale VSH-ului

VSH-ul are următoarele valori normale:

• La bărbaţi – 3-10 mm (la 1 h) şi 5-15 mm (la 2 h)
• La femei – 6 – 13 mm (la 1 h) şi 1 – 20 mm (la 2 h)
• La copii – 7 – 11 mm (la 1 h).

Ce indică valorile mari ale VSH-ului?

Valorile mari ale VSH-ului arată specialistului că pacientul se confruntă fie cu o infecţie acută sau cronică, fie cu existenaţa unei boli cronice sau chiar cu unele anomalii la nivelul funcţiilor organelor interne (ficat, rinichi sau plămâni).

Valorile anormale ale VSH-ul nu pot stabili un diagnostic de certitudine, ci funcţionează drept indici orientativi privind apariţia unor anumite afecţiuni.

Viteza de sedimentare a hematiilor care depăşeşte 40 – 50 mm la oră, trebuie să reprezinte un adevărat semnal de alarmă, chiar în absenţa altor semne de boală.

În aceste situaţii, analiza va trebui să fie repetată, iar investigaţiile privind starea de sănătate să fie mult mai amănunţite.

Valorile mari VSH-ului apar în bolile reumatismale, în infecţiile acute, în cazul tumorilor maligne, al tuberculozei, anemiei şi a bolilor de ficat sau rinichi.

Valori mari ale VSH-ului pot apărea, însă, şi în cazul persoanelor obeze, a vârstnicilor, înaintea menstruaţiei, atunci când nivelul colesterolului este crescut sau în urma administrării unor medicamente.

Ce arată valorile mici ale VSH-ului?

Valorile mici ale VSH-ului pot indica creşterea numărului de leucocite, creşterea globulelor roşii din organism, scăderea glamaglobulinelor sau a fibrinogenului. De asemenea, VSH-ul scade şi după administrarea unor medicamente.