Info SănătateaTV.ro: La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016
Joi, 22 feb 2018      07:02
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Herpes Simplex - 90% din oameni fac herpes bucal pe parcursul vietii

Herpes Simplex - 90% din oameni fac herpes bucal pe parcursul vietii

20 iulie 2015    
Herpesul bucal  este o infecţie foarte dureroasă, provocată de virusul herpes simplex.
 
Herpesul bucal poate apărea oriunde pe corp, cu cea mai mare probabilitate la exteriorul gurii şi a buzelor, pe nas, obraji sau degete. Se formează vezicule, care apoi se sparg şi zemuiesc. După aceea, ele se acoperă cu o crustă galbenă care în cele din urmă cade, descoperind tegumentul nou format dedesubtul lor. Ulceraţiile persistă de obicei 7-10 zile.
 

Virusul herpes simplex - Factori

 
Virusul herpes simplex se transmite prin contact direct, prin sărutul unei persoane infectate sau prin folosirea în comun a tacâmurilor,a prosoapelor sau a lamelor de ras.
 
O persoană cu un herpes bucal, care face sex oral cu o altă persoană, îi poate provoca acesteia din urmă un herpes genital!
 
Episoadele de herpes sunt deseori declanșate de stres.
 Practicarea gimnasticii; efortului fizic, fortifică sistemul imun, astfel încât vă va apăra împotriva virusului.

Herpesul bucal - Simptome

 
Herpesul bucal se manifestă prin apariția unor vezicule umplute cu lichid sau ulceraţii roşii și dureroase pe/sau în apropierea gurii sau pe degete. În herpesul bucal apar tumefierea gingiilor, febră, simptome pseudogripale şi inflamarea ganglionilor limfatici ai gâtului, ce însoţesc deseori prima criză.
 
 
90% dintre indivizi fac cel puţin un herpes bucal pe parcursul vieţii lor. Primul episod este de obicei cel mai grav. Unii copii afectaţi pot avea o stare generală mult alterată. După prima infecţie, multe persoane îşi dezvoltă anticorpi şi nu fac niciodată un alt herpes. Chiar dacă în general herpesul bucal este lipsit de gravitate, această infecţie poate avea risc vital pentru orice persoană care are SIDA sau al cărei sistem imun este deprimat în urma altor boli sau medicamente.
 
La sugari, virusul herpes simplex se contractează în timpul naşterii. Infecţia se poate extinde şi în alte organe, provocând complicaţii grave sau chiar decesul.
 
Infecţia herpetică poate duce la orbire dacă se extinde la ochi; herpesul este o cauză frecventă de cecitate infecţioasă.

Herpes simplex - Sfaturi

 
Specialiștii sfătuiesc evitarea nucilor, ciocolatei şi seminţe. În schimb, consumați alimente bogate în lizină sunt fasolea albă şi porumb.
 
Dacă faceţi mai mult de trei episoade de herpes bucal pe an, luaţi în fiecare zi un suplimente de  500 mg lizină. Dublaţi doza când simţiţi câ
apare un alt herpes.  De asemenea, puteți să aplicațigheaţă timp de 15 minute pentru tratarea durerii.
 
Aplicaţi vitamina E uleioasă sau balsam de buze cu ecranare solară.
 

Herpes simplex - Prevenire

 
Nu sărutaţi o persoană care are un herpes şi nu folosiţi aceleaşi ustensile, prosoape sau lame de ras.  
 
Spălați-vă pe mâini după ce aţi atins un herpes.Nu vă frecaţi la ochi după ce v-aţi atins propriul herpes; puteţi face un herpes al corneei, ce poate duce la orbire dacă nu este tratat.
 
Dacă că atingeţi organele genitale după ce v-aţi atins  propriul herpes; puteţi face herpes genital.
 
La sugari, infecţiile herpetice se pot extinde şi la alte organe, provocând boli grave.
 
Sursa: Volumul ”Medicina de familie”