SănătateaTV - Televiziunea Oamenilor Sănătoşi
ticker
Info SănătateaTV.ro: Al XXIII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie se va desfasura in perioada 8-11 octombrie 2014, la Sibiu Dr. Alin Stirban, primul medic roman care primeste Premiul de Cercetare Fritz-Worwag Dr. Cristian Tautu atentioneaza asupra afectiunilor de sezon Spitalul Clinic Colentina va avea un Centru de Referinta pentru melanom OMS: Epidemia de Ebola a facut victime si in randul personalului medical – 120 de morti Ministerul Sanatatii organizeaza examenul de obtinere a atestatelor complementare pentru medici, stomatologi si farmacisti Prof. univ. dr. Mihai Voiculescu: In Romania, principala cale de transmitere a hepatitei C este cea sexuala Al XXIII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie se va desfasura in perioada 8-11 octombrie 2014, la Sibiu Dr. Alin Stirban, primul medic roman care primeste Premiul de Cercetare Fritz-Worwag Dr. Cristian Tautu atentioneaza asupra afectiunilor de sezon Spitalul Clinic Colentina va avea un Centru de Referinta pentru melanom OMS: Epidemia de Ebola a facut victime si in randul personalului medical – 120 de morti Ministerul Sanatatii organizeaza examenul de obtinere a atestatelor complementare pentru medici, stomatologi si farmacisti Prof. univ. dr. Mihai Voiculescu: In Romania, principala cale de transmitere a hepatitei C este cea sexuala Al XXIII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie se va desfasura in perioada 8-11 octombrie 2014, la Sibiu Dr. Alin Stirban, primul medic roman care primeste Premiul de Cercetare Fritz-Worwag Dr. Cristian Tautu atentioneaza asupra afectiunilor de sezon Spitalul Clinic Colentina va avea un Centru de Referinta pentru melanom OMS: Epidemia de Ebola a facut victime si in randul personalului medical – 120 de morti Ministerul Sanatatii organizeaza examenul de obtinere a atestatelor complementare pentru medici, stomatologi si farmacisti Prof. univ. dr. Mihai Voiculescu: In Romania, principala cale de transmitere a hepatitei C este cea sexuala
ticker
Sindromul post-polio este o afecţiune care apare la câţiva ani după tratarea poliomielitei (boală infecto-contagioasă sistemică, ce afectează primordial sistemul nervos central şi determină, uneori, paralizii), afectând muşchii şi nervii, producând slăbiciune, astenie, durere etc.
 
Aşadar, sindromul post-polio se dezvoltă doar la indivizii care au suferit de poliomielită, dar acest sindrom nu este aceeaşi boală ca poliomielita. Dezvoltarea acestui sindrom nu semnifică revenirea poliomelitei şi, spre deosebire de poliomielită, sindromul post-polio nu este contagios.
 
Virusul poliomielitei lezează nervii care controlează muşchii, iar acest fenomen provoaca lipsa de energie şi tulburările somnului.
 
De multe ori diagnosticul sindromului post-polio este unul de excludere, medicul va analiza istoricul pacientului (celelalte boli de care a mai suferit) şi va efectua o examinare fizică riguroasă care să confirme existenţa poliomielitei în trecut. Din păcate, nu există analize de laborator care să confirme sindromul post-polio.
 
Sindromul post-polio este o afecţiune progresivă, iar tratamentul se va focaliza pe controlul simptomelor şi găsirea unor noi metode prin care pacientul să rămână activ, în ciuda slăbiciunii musculare. Exerciţiul fizic şi acordarea de perioade rezonabile de odihnă, sunt cheia succesului în terapia acestei afecţiuni. Tratamentul include şi terapia fizică şi ocupaţională, utilizarea unor dispozitive ajutatoare, medicaţie antialgică (pentru durere) şi pentru tulburările de somn şi terapia respiratorie.
Tulburările de respiraţie şi de deglutiţie pot fi tratate de un fizioterapeut sau de un pneumolog pentru a menţine funcţia pulmonară şi de a se preveni dezvoltarea pneumoniilor.
Newsletter

Vrei să fii la curent cu noutăţile Sănătatea TV:


Nume:
E-mail: