Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Miercuri, 23 mai 2018      05:09
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Durerile de spate

Durerile de spate

14 iulie 2015    
Durerea de spate este o problemă comună, familiară în special omului modern. 
 

Durerile de spate - Incidenţa 

 
Durerile de spate sunt o problemă des întâlnită în rândul persoanelor sub 45 de ani care desfăşoară o activitate lucrativă.
Durerile de spate necesită teste speciale pentru punerea unui diagnostic numai în 10% din cazuri.
Durerea de spate, mai ales în regiunea inferioară a spatelui, apare la aproape 80 % dintre adulţi.
 

Durerile de spate - Persoane la risc

Durerile de spate afectază într-un grad mai mare anumite persoane care se încadrează în grupele de risc. Astfel, persoanele care efectuează munci grele şi care trebuie să stea mult timp în picioare sau aşezate pe scaun, mai ales dacă nu au antrenaţi muşchii abdomenului şi ai spatelui, sunt afectate de durerea de spate.
 
Durerile de spate apar şi la persoanele care au slujbe în cadrul cărora spatele este supus vibraţiilor. De asemenea, persoanele care au de ridicat greutăţi mari şi nu le ridică într-un mod corect sunt afectate de durerile de spate sau persoanele care fumează sunt mai predispuse la dureri de spate decât nefumătorii.
 

Durerile de spate - Cauze

 
Durerile de spate sunt generate în mod frecvent de o luxaţie a spatelui. Este vorba de o mică ruptură la nivelul muşchilor sau ligamentelor spatelui.
Durerea de spate poate apărea în urma unei mişcări bruşte sau greşite făcute la ridicarea unui obiect greu. De multe ori persoana în cauză nu îşi aminteşte incidentul care a provocat apariţia durerii.
Durerea de spate apare în cazul unei musculaturi a spatelui prost întreţinute sau din cauza tensiunii musculare sau a spasmelor muşchilor. Ligamentele pot reprezenta, la rândul lor, o sursă de probleme.
 

Durerile de spate - Clasificare

 
Durerile de spate pot fi acute sau cronice.
 
Durerile de spate acute sunt puternice şi durează relativ puţin, de la câteva zile la câteva săptămâni.
 
Durerile de spate cronice durează mai mult de trei luni sau încetează şi revin pe parcursul mai multor luni.
 
Durerile de spate care se întind pe o perioadă mai lungă sunt rezultatul degenerării sau afectării spinale, în special a discurilor intervertebrale. Acestea se pot rupe sau deforma şi ajung astfel să preseze pe coloana vertebrală sau pe nervi.

Durerile de spate - Tratament

Dacă s-a ajuns la instalarea durerii, poziţia ideală, indicată pentru o criza acută este întins sau culcat pe un plan dur iar şederea pe scaun sau în picioare agravează durerea şi rigiditatea zonei lombare.

De cele mai multe ori, repausul la pat sau pe un plan dur, pentru o durată de aproximativ o săptămână, reprezintă cel mai eficient tratament. Se poate folosi şi tratament antiartrozic, ce reprezintă un supliment medicamentos.

Tratamentul are drept scop ameliorarea durerii, promovarea vindecării ţesuturilor suferinde, miorelaxarea regională, revenirea la mobilitatea anterioră şi revenirea pacientului la activităţile anterioare.

Fitoterapia stimulează circulaţia şi ajută la ameliorarea durerilor.