
Nivelul ridicat de lichide in organism calmeaza tusea productiva
31 iulie 2015
Tusea productivă este un simptom al bronşitei. Însă, crescând cantitatea de lichide din organism mucusul este mult mai uşor de eliminat. În acest context, specialiştii recomandă să se consume cât mai multe lichide, în special ceaiuri calde şi sucuri proaspete. De asemenea este bine să utilizaţi un umidificator pentru a creşte umiditatea în aer.
Pe de altă parte, un rol important îl are şi irigarea sinusurilor cu ajutorul unei seringi bulb, folosind o soluţie formată din apă caldă şi un sfert de linguriţă de sare sau apă caldă, un sfert de linguriţă de sare şi un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Această din urmă variantă poate acţiona mult mai blând cu sinusurile dumneavoastră.
Mucusul, mult mai uşor de eliminat dacă se consumă lichide
Rezervele de apă ale organismului sunt utilizate aproape în întregime în producerea de mucus. Astfel, organismul se dezhidratează. Dar dacă s-au consumat suficiente lichide, organismul poate adăuga fluid la mucus, făcându-l mult mai uşor de eliminat prin tuse.
De altfel, creşterea nivelului de fluide poate provoca o tendinţă de reducere a aportului de solide. Altfel spus, în cazul în care pacientul este răcit sau are bronşită, atunci el se va orienta spre alimente mult mai uşor de digerat.
În acest fel şi nivelul energiei necesare digerării alimentelor solide este considerabil mai scăzut, iar energia se va orienta spre sistemul imunitar şi spre vindecarea bolnavului.
Băuturile cu un conţinut bogat în zaharuri trebuie evitate
În general nu există efecte secundare în cazul creşterii cantităţii de lichide din organism. Singurul pericol îl reprezintă un consum exagerat de lichide, care duce la un nivel scăzut de sare şi care afectează nivelurile de electroliţi din sânge.
Pe de altă parte, pacienţii care se confruntă cu tuse productivă trebuie să evite băuturile cu un conţinut bogat în zaharuri, alcoolul şi tot ce conţine cafeină. De altfel, dacă persoana în cauză suferă din cauza unei tuse productive cronice, cel mai bine ar fi să consulte sfatul medicului pentru a evita complicaţiile ce pot apărea.
Tusea, tratată cu pătlagină
Un alt remediu pentru tratarea tusei este pătlagina. Infuzia din frunzele acestei plante se prepară adăugând două linguriţe de frunze măcinate la o cană de apă fierbinte.
Recomandat este să se consume câte două căni de ceai pe zi. Eficiente sunt şi două sau trei căni de ceai de plămădică sau de muguri de pin în care se adaugă puţină miere de albine.
Tusea este calmată şi cu ajutorul infuziei de coada şoricelului sau de tei. De asemenea, ceaiul de ceapă şi nuci este un remediu a cărui efecte se văd imediat.
Proprietăţi terapeutice au şi infuziile de măceşe, fenicul, mentă, cimbru, trei-fraţi-pătaţi, busuioc sau sunătoare. Nu uitaţi să vă îngrijiţi sănătatea în fiecare zi! Acesta este cea mai bună metodă de a vă menţine într-o stare de sănătate adecvată!
EMISIUNI DIN SĂNĂTATE

ȘTIRI VIDEO DIN SĂNĂTATE

CATEGORII EMISIUNI SANATATE

- Alergologie - Imunologie
- Alimentaţie
- Analize Medicale
- Boli Hepatice
- Boli Infecţioase
- Boli Metabolice
- Cardiologie
- Cardiologie intervențională
- Chirurgie Generală
- Chirurgie plastică reconstructivă
- Dermatologie
- Diagnostic
- Dietă
- Endocrinologie
- Flebologie
- Gastroenterologie
- Genetică
- Hematologie
- Homeopatie
- Medicină de Familie
- Medicină de Urgenţă
- Medicină Internă
- Neurologie
- Obstetrică Ginecologie
- Oftalmologie
- Oncologie
- ORL
- Ortopedie
- Pediatrie
- Pneumoftiziologie
- Proctologie
- Psihiatrie
- Psihologie
- Radiologie Intervenţională
- Reumatologie
- Sexologie
- Știri medicale
- Stomatologie
- Terapii Complementare
- Urologie