Info SănătateaTV.ro: MS: Evolutia epidemiei de rujeolă în România – au fost confirmate 149 de noi cazuri de rujeola. Numarul deceselor a ajuns la 6 99.06% dintre decesele confirmate cu virus gripal, in 2015 in Romania, au fost inregistrate la persoane nevaccinate Ministrul Sanatatii: Barocamera de la Spitalul Floreasca nu poate fi folosita pentru pacientii cu arsuri grave Invatamantul superior medical modern, cheia pentru un sistem de sanatate performant MS: Evolutia epidemiei de rujeolă în România – au fost confirmate 149 de noi cazuri de rujeola. Numarul deceselor a ajuns la 6 99.06% dintre decesele confirmate cu virus gripal, in 2015 in Romania, au fost inregistrate la persoane nevaccinate Ministrul Sanatatii: Barocamera de la Spitalul Floreasca nu poate fi folosita pentru pacientii cu arsuri grave Invatamantul superior medical modern, cheia pentru un sistem de sanatate performant MS: Evolutia epidemiei de rujeolă în România – au fost confirmate 149 de noi cazuri de rujeola. Numarul deceselor a ajuns la 6 99.06% dintre decesele confirmate cu virus gripal, in 2015 in Romania, au fost inregistrate la persoane nevaccinate Ministrul Sanatatii: Barocamera de la Spitalul Floreasca nu poate fi folosita pentru pacientii cu arsuri grave Invatamantul superior medical modern, cheia pentru un sistem de sanatate performant
Vineri, 28 oct 2016      22:41
Recomandările OMS privind identificarea şi tratarea gripei AH1N1

Recomandările OMS privind identificarea şi tratarea gripei AH1N1

08 iunie 2011    

Gripa AH1N1 poate fi diagnosticată pe baza unor semne sau simptome specifice, prezentate de pacienţi.  

Toţi pacienţii trebuie îndrumaţi să se prezinte la medicul de familie dacă prezintă simptomele unei afecţiuni care riscă să provoace complicaţii, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Primele simptome ale gripei AH1N1 sunt: tuse seacă, secreţii nazale apoase, jenă în gât şi febră între 37,5 şi 38,5 grade mai mult de trei zile. La copii se mai constată dereglări ale ritmului respiraţiei, stări de confuzie şi slăbiciune severă şi deshidratare.

Virusului AH1N1 trebuie depistat cu ajutorul testelor în special la persoanele care prezintă un risc crescut de a face complicaţii.

Medicii nu trebuie însă, sub nicio formă, să amâne începerea tratamentului la pacienţii cu simptome de gripă AH1N1 până la sosirea confirmării de la laborator a prezenţei virusului AH1N1.

Femeile gravide vor lua, imediat ce sunt suspectate că ar putea avea gripa A H1N1, tratament antiviral, conform recomandărilor ferme ale OMS.

Copiii foarte mici, sub doi ani, în special cei cu simptome agravante, trebuie să ia imediat medicamente anti AH1N1 pentru tratarea bolii din pripă. 

Femeile care alăpteză la sân pot continua alăptarea chiar dacă încep să ia medicamente anti AH1N1.

Bolnavii care fac şi pneumonie în timp ce sunt infectaţi cu virusul AH1N1 trebuie să ia simultan, atât medicamente pentru gripa AH1N1 cât şi medicamente pentru pneumonie.

Conferinta medicilor pneumologi rezidenti