Info SănătateaTV.ro: Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Joi, 26 apr 2018      05:53
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Nivelul ridicat de lichide in organism calmeaza tusea productiva

Nivelul ridicat de lichide in organism calmeaza tusea productiva

31 iulie 2015    

Tusea productivă este un simptom al bronşitei. Însă, crescând cantitatea de lichide din organism mucusul este mult mai uşor de eliminat. În acest context, specialiştii recomandă să se consume cât mai multe lichide, în special ceaiuri calde şi sucuri proaspete. De asemenea este bine să utilizaţi un umidificator pentru a creşte umiditatea în aer.

Pe de altă parte, un rol important îl are şi irigarea sinusurilor cu ajutorul unei seringi bulb, folosind o soluţie formată din apă caldă şi un sfert de linguriţă de sare sau apă caldă, un sfert de linguriţă de sare şi un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Această din urmă variantă poate acţiona mult mai blând cu sinusurile dumneavoastră.

Mucusul, mult mai uşor de eliminat dacă se consumă lichide

Rezervele de apă ale organismului sunt utilizate aproape în întregime în producerea de mucus. Astfel, organismul se dezhidratează. Dar dacă s-au consumat suficiente lichide, organismul poate adăuga fluid la mucus, făcându-l mult mai uşor de eliminat prin tuse.
 
De altfel, creşterea nivelului de fluide poate provoca o tendinţă de reducere a aportului de solide. Altfel spus, în cazul în care pacientul este răcit sau are bronşită, atunci el se va orienta spre alimente mult mai uşor de digerat. 
 
În acest fel şi nivelul energiei necesare digerării alimentelor solide este considerabil mai scăzut, iar energia se va orienta spre sistemul imunitar şi spre vindecarea bolnavului. 

Băuturile cu un conţinut bogat în zaharuri trebuie evitate

În general nu există efecte secundare în cazul creşterii cantităţii de lichide din organism. Singurul pericol îl reprezintă un consum exagerat de lichide, care duce la un nivel scăzut de sare şi care afectează nivelurile de electroliţi din sânge.
 
Pe de altă parte, pacienţii care se confruntă cu tuse productivă trebuie să evite băuturile cu un conţinut bogat în zaharuri, alcoolul şi tot ce conţine cafeină. De altfel, dacă persoana în cauză suferă din cauza unei tuse productive cronice, cel mai bine ar fi să consulte sfatul medicului pentru a evita complicaţiile ce pot apărea.

Tusea, tratată cu pătlagină

Un alt remediu pentru tratarea tusei este pătlagina. Infuzia din frunzele acestei plante se prepară adăugând două linguriţe de frunze măcinate la o cană de apă fierbinte.
 
Recomandat este să se consume câte două căni de ceai pe zi. Eficiente sunt şi două sau trei căni de ceai de plămădică sau de muguri de pin în care se adaugă puţină miere de albine.
 
Tusea este calmată şi cu ajutorul infuziei de coada şoricelului sau de tei. De asemenea, ceaiul de ceapă şi nuci este un remediu a cărui efecte se văd imediat.
Proprietăţi terapeutice au şi infuziile de măceşe, fenicul, mentă, cimbru, trei-fraţi-pătaţi, busuioc sau sunătoare. Nu uitaţi să vă îngrijiţi sănătatea în fiecare zi! Acesta este cea mai bună metodă de a vă menţine într-o stare de sănătate adecvată!