SănătateaTV - Televiziunea Oamenilor Sănătoşi
ticker
Info SănătateaTV.ro: Neuropatia diabetica – o afectiune cu un impact puternic asupra productivitatii Al 41- lea Congres National al SRDNMB - Perspective si provocari in diabetul zaharat Cum sa ne crestem imunitatea in perioada rece a anului Primul succes al cursului COMBAT 3 : Peste 250 de medici au participat la editia din Bucuresti Ministrul Sanatatii: Incepand cu 1 aprilie 2015 mecanismul de feedback al pacientului va deveni operational Ministerul Sanatatii incurajeaza medicii de familie sa practice in mediul rural Rezultatele analizelor medicale de la INCD Victor Babes, comparabile cu cele din marile laboratoare medicale ale lumii Societatea de Neuropatie Diabetică lanseaza o noua provocare pentru tinerii medici rezidenti si specialisti Neuropatia diabetica – o afectiune cu un impact puternic asupra productivitatii Al 41- lea Congres National al SRDNMB - Perspective si provocari in diabetul zaharat Cum sa ne crestem imunitatea in perioada rece a anului Primul succes al cursului COMBAT 3 : Peste 250 de medici au participat la editia din Bucuresti Ministrul Sanatatii: Incepand cu 1 aprilie 2015 mecanismul de feedback al pacientului va deveni operational Ministerul Sanatatii incurajeaza medicii de familie sa practice in mediul rural Rezultatele analizelor medicale de la INCD Victor Babes, comparabile cu cele din marile laboratoare medicale ale lumii Societatea de Neuropatie Diabetică lanseaza o noua provocare pentru tinerii medici rezidenti si specialisti Neuropatia diabetica – o afectiune cu un impact puternic asupra productivitatii Al 41- lea Congres National al SRDNMB - Perspective si provocari in diabetul zaharat Cum sa ne crestem imunitatea in perioada rece a anului Primul succes al cursului COMBAT 3 : Peste 250 de medici au participat la editia din Bucuresti Ministrul Sanatatii: Incepand cu 1 aprilie 2015 mecanismul de feedback al pacientului va deveni operational Ministerul Sanatatii incurajeaza medicii de familie sa practice in mediul rural Rezultatele analizelor medicale de la INCD Victor Babes, comparabile cu cele din marile laboratoare medicale ale lumii Societatea de Neuropatie Diabetică lanseaza o noua provocare pentru tinerii medici rezidenti si specialisti
ticker
Epilepsia este o afecţiune neurologică ce se manifestă prin crize convulsive. Cauzele epilepsiei nu sunt cunoscute în totalitate, însă specialiştii spun că boala este provocată de unele anomalii craniene şi cerebrale. Epilepsia se produce în urma impulsurilor electrice excesive de la nivelul creierului. Impulsurile electrice produse de sistemul nervos sunt puternice, ducând, astfel, la apariţia crizelor convulsive. 
 
Cauzele epilepsiei
 
Cauzele epilepsiei nu sunt cunoscute cu exactitate. Cu toate aceste, medicii spun că responsabile pentru apariţia epilepsiei sunt traumatismele craniene şi cerebrale. Epilepsia mai poate fi cauzată de infecţii cerebrale (meningită, encefalită), accidente vasculare cerebrale, tumori ale creierului, boala Alzheimer, consumul excesiv de alcool sau de droguri. Epilepsia apare, în cele mai multe cazuri, la copii, deoare zona cerebrală a acestora este mult mai sensibilă. Boala poate fi prezentă, însă, şi la adulţi. Identificarea cauzelor care au dus la apariţia epilepsiei sunt, în cazul multor bolnavi, neidentificate.
 
Simptomele epilepsiei
 
Simptomele epilepsiei nu sunt numeroase. Singurele semne ale acestei afecţiuni sunt crizele convulsive. Crizele convulsive durează de la câteva secunde până la câteva minute. În acest interval, muşchii devin rigizi, apar spasmele musculare, capul nu mai poate fi susţinut, iar bolnavul îşi poate pierde conştiinţa. Unii pacienţi rămân, însă, conştienţi în timul acestor episoade, amintindu-şi ulterior ce s-a întâmplat.
Simptomele epilepsiei, mai exact crizele convulsive, numite şi crize epileptice pot fi prevenite prin administrarea unor medicamente speciale şi adoptarea unui anumit stil de viaţă. Medicamentele recomandate de către medicul specialist pentru prevenirea crizelor convulsive se numesc antiepileptice. Tipul, doza şi modul de administrare pot fi indicate doar de medicul neurolog. Dincolo de medicaţia antiepileptică, bolnavilor le este recomandat: să doarmă minim 8 ore pe noapte, să nu consume alcool, să nu consume droguri, să nu consume produse pe bază de cofeină (cafea, ciocolată, cola), să evite stresul, să aibă un număr de trei mese zilnice, să evite folosirea excesivă a computerului şi privitul la televizor.

Epilepsia nu poate fi trată, însă simptomele pot fi diminuate prin respectarea indicaţiilor amintite şi prin administrarea corectă şi la timp a tratamentului medicamentos.  

Newsletter

Vrei să fii la curent cu noutăţile Sănătatea TV:


Nume:
E-mail: