Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Duminică, 22 apr 2018      22:00
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Care este cea mai buna varsta pentru a avea un copil?

Care este cea mai buna varsta pentru a avea un copil?

13 iulie 2015    
E mai bine la 20 de ani când organismul e încă tânăr sau e mai inteligent să se amâne sarcina până la 30 de ani?
Fiecare vârstă are avantajele şi dezavantajele ei. 
 

Sarcina la 20 de ani

 
Femeile care au copii la vârsta de 20 de ani descoperă că au multă energie pentru a se îngriji de bebeluşi şi sunt destul de tinere să-şi amintească cum e să fii copil sau adolescent.
Corpul se află într-una din cele mai sănătoase perioade şi se pot evita foarte multe dintre riscurile defectelor genetice care pot să apară dacă vârsta mamei este mai mare.
Banii sunt însă o problemă pentru mamele cu vârsta de 20 de ani, pentru că acestea se află probabil la începutul carierei sau încă merg la şcoală. 
 

Sarcina la 30 de ani

 
Multe femei susţin că la 30 de ani este momentul perfect pentru a avea un copil. Până la această vârstă ele şi-au atins obiectivele carierei, se află într-un moment bun al căsniciei şi sunt financiar suficient de stabile pentru a susţine cheltuielile unui copil.
 
Odată ce femeia a ajuns la 30 de ani însă, corpul se schimbă şi poate fi mai greu pentru coloana vertebrală şi muşchii spatelui să suporte greutatea sânilor şi a burticii faţă de atunci când avea doar 20 de ani.
 
Mai mult, după vârsta de 35 de ani, şansele de a naşte un copil cu malformaţii genetice creşte dramatic şi se impune realizarea unei analize de amniocenteză (un ac subţire este inserat prin abdomen pentru a lua o mostră din lichidul amniotic).
 

Sarcina la 40 de ani

 
În acest punct, femeia va fi probabil mult mai stabilă din punct de vedere financiar şi mult mai înţeleaptă decât la 20 sau 30 de ani. Având în vedere îngrijirea prenatală excelentă şi avantajele tehnologiei medicale, sarcina şi naşterea sunt acum mult mai sigure la vârsta de 40 de ani decât în trecut.
 
Cu toate acestea femeia se va simţi puţin stingheră dacă se decide să aibă un copil la vârsta de 40 de ani. Aceasta va interacţiona cu mămici de 20, respectiv 30 de ani şi nu va avea foarte multe în comun cu acestea.
 
Totodată, riscurile apariţiei complicaţiilor şi a defectelor genetice sunt mai mari decât la 30 de ani, astfel că va trebui să se efectueze şi teste genetice pentru a se asigura că bebeluşul nu este afectat.
 
De asemenea, să nu uitaţi că atunci când copilul va avea 20 de ani, veţi avea cel puţin 60 de ani.

Sunteţi pregătită să vă luaţi un angajament pentru toată viaţa, aşa cum presupune un copil? Aceasta este o întrebare la care ar trebui să vă răspundeţi indiferent de vârstă.