Info SănătateaTV.ro: Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Luni, 23 apr 2018      09:28
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Fibromul uterin – diagnostic si tratament

Fibromul uterin – diagnostic si tratament

24 august 2015    

Fibromul uterin este una din cele mai răspândite şi comune afecţiuni ginecologice.

Acesta are un aspect proeminent cu formă neregulată şi apare ca urmare a înmulţirii excesive a celulelor conjunctive şi musculare de la nivelul  uterului. Consecinţele prezenţei fibromului uterin sunt de cele mai multe ori neînsemnate.

Fibromul uterin – Diagnostic

Diagnosticul fibromului uterin se poate face prin tuşeu vaginal, cu palpare abdominală. Pentru un dignostic diferenţial care pot cauza hemoragia, se poate realiza un examen cu valvele vaginale.

Fibromul uterin – Diagnostic diferenţial

Diagnosticul diferenţial dintre fibromul uterin şi alte afecţiuni din sfera ginecologică include chistul ovarian, sarcina extrauterină, sarcina normală, dar şi alte procese inflamatorii pelvine sau tumori anexiale inflamatoare.

Fibromul uterin – Tratament

Tratamentul fibromului uterin va fi indicat şi realizat de către medicul ginecolog numai după o diagnosticare documentată. Tratamentul poate fi realizat în mai multe moduri: medicamentos, chirurgical sau radiologic.

 

Cel mai bine este să vă consultaţi cu medicul specialist, pentru că numai cu acesta se poate stabili un tratament individual în funcţie de vârstă, de statusul hormonal, de un planning familial şi de starea generală. 

Fibromul uterin – Prognostic

Fibromul uterin va regresa şi se va atrofia după încetarea funcţiei hormonale ovariene, însă pacienta trebuie să fie atentă la anemia care apare, să efectueze un consult la medicul cardiolog, iar la medicul ginecolog să se prezinte la un interval de 4-6 luni.
Evoluţia fibromului este deseori inofensivă, fiind o tumoare benignă.