Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Duminică, 22 apr 2018      06:17
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Testul de sarcină

Testul de sarcină

22 iunie 2015    

Testele de sarcină sunt disponibile în două variante, respectiv testele care folosesc o mostră de urină şi acele teste care depistează hormonul de sarcină în sânge. 

Teste de sarcină care utilizează mostre de urină

Testele de sarcină care presupun utilizarea unei mostre de urină sunt la îndemâna oricui, putând fi procurate din orice farmacie. Preţul unui astfel de produs este relativ mic, iar gradul de eficienţă este unul mare. Un astfel de test de sarcină poate fi efectuat acasă, într-un timp extrem de scurt. Pentru unele teste trebuie să colectezi urina într-un recipient special, iar apoi să introduci beţişorul cu indicatori înauntru. Altele cer să pui câteva picături de urină pe beţişorul cu indicatori. Timpul de aşteptare pentru aflarea rezultatului diferă în funcţie de fiecare test de sarcină în parte, însă, durata nu este în niciun caz mai mare de 5 - 10 minute.

Mecanismul care stă la baza funcţionării acestor dispozitive este unul simplu: testul măsoară cu ajutorul unui reactiv pe bază de microsfere sau auro coloidar hormonul hCG, prezent în urină odată cu apariţia unei sarcini. Hormonul hCG poate fi detectat în urină la aproximativ 2 săptămâni după concepţie. Aşadar, testul de sarcină poate oferi informaţii corecte după minim două săptămâni de la contactul sexual!

Pentru ca acuraţea rezultatelor să fie una mare, este important să urmezi cu precizie indicaţiile de pe prospect. Rezultatele testului de sarcină sunt oferite, în cele mai multe cazuri, sub forma unor liniuţe colorate care apar la nivelul benzii de test. Dacă eşti însărcinată, pe banda de test vor apărea două liniuţe colorate (roz sau bleu, în funcţie de testul de sarcină), iar dacă absenţa menstruaţiei este cauzată de alţi factori şi nu există o sarcină, vei observa o singură liniuţă.

Teste de sarcină pe bază de sânge

Testul de sarcină pe bază de sânge se face de medicul ginecolog. Spre deosebire de testele de urină, testele de sarcină pe bază de sânge pot depista sarcina încă din primele zile. Medicul va preleva o mică mostră de sânge pe care o va trimite la laborator pentru examinare. Rezultatele vor fi disponible după câteva zile de la recoltarea probelor.

Testul de sarcină este recomandat atunci când în urma unui contact sexual neprotejat apar simptome precum întârzierea mestruaţiei (cu 2 săptămâni de la data normală), sânii sunt dureroşi şi inflamaţi, femeia acuză senzaţii de greaţă şi vărsături, oboseală, irascibilitate, urinări frecvente, secreţii vaginale abundente, apetit alimentar excesiv, creşterea temperaturii corpului, senzaţie de balonare sau constipaţie.