Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      14:03
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Miopia maligna – Metode specifice de tratament

Miopia maligna – Metode specifice de tratament

03 iulie 2015    
Formele miopiei puternic degenerative sunt extrem de rare, însă dacă nu se iau măsuri de încetinire a evoluţiei acestora la timp, pot surveni complicaţii destul de neplăcute. 
 
Miopia este una din cele mai răspândite afecţiuni oftalmologice corelată cu modul de refracţie al ochiului. 
 

Miopia malignă

 
Miopia malignă (evolutivă)este afecţiunea refracţiei care apare la copil încă din timpul vieţii intrauterine şi nu stagnează asemenea miopiei benigne, ci continuă să progreseze prin deteriorarea ochiului pe tot parcursul vieţii.
 
Miopia malignă trece în categoria afecţiunilor oftalmologice grave care pleacă de la 10 dioptrii şi poate ajunge şi până la 40 de dioptrii. 
 

Miopia malignă - Complicaţii 

 
Aceasta poate produce diferite complicaţii legate de fixarea retinei şi de restul structurilor anatomice ale ochiului: subţierea retinei şi coroidei în vecinătatea papilei, fapt care poate produce hemoragii retino-coroidiene, impregnarea pigmentară a maculei după vârsta de 60 de ani, leziuni grave ale retinei, dezlipirea de retină sau glaucom.
 

Miopia malignă - Tratament

 Miopia malignă se poate diagnostica de către medicul oftalmolog şi este dificil de corectat. 

Procesul de deteriorare a ochiului afectat de miopie poate fi mult încetinit prin  urmarea tratamentelor specifice acesteia, cum ar fi utilizarea lentilelor divergente şi prin administrarea medicamentelor trofice retiniene (care previn şi complicaţiile miopice).

 Miopia malignă este dificil de corectat prin intermediul metodelor chirurgicale prin laser dacă are mai mult de 12 dioptrii, deoarece asta ar presupune o subţiere prea mare a corneei.

 În cazurile de miopie malignă în care dioptriile sunt mai mari de 12, nu pot fi tratate complet, dar se pot utiliza metodele clasice de încetinire a evoluţiei acesteia şi de prevenire a complicaţiilor.

Metode chirurgicale specifice 

Metodele chirurgicale specifice sunt de mai multe tipuri şi anume  metoda clasică chirurgicală, prin care se îndepărtează un strat subţire de ţesut de pe cornee, scleroplastia, adică refacerea chirurgicală a sclerei – albul ochiului şi operaţia focală, ce constă în scoaterea chirurgicală a cristalinului.