Info SănătateaTV.ro: Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Joi, 26 apr 2018      13:24
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Diagnosticarea precoce a cancerului de san, o sansa la viata

Diagnosticarea precoce a cancerului de san, o sansa la viata

28 iulie 2015    
Cancerul de sân face în fiecare an mii de victime. Este o afecţiune care porneşte de la o celulă, apoi se dezvoltă şi, în cele mai multe cazuri, ia pacienţii pe nepregătite.
 
Vestea instalării cancerului de sân vine ca un trăsnet asupra femeilor care se află în situaţia identificării concrete a tumorii.
 
Suferinţa cauzată de cancerul de sân este enormă, mai ales în cazurile în care nu a fost depistat la timp.
Şocul pe care îl suferă pacienta şi sechelele psihice şi fizice cu care rămâne în urma tratării cancerului localizat la nivelul sânului sunt greu de suportat.
Pentru a evita toate aceste aspecte care traumatizează este indicat şi esenţial ca această afecţiune să fie diagnosticată din timp.

Diagnosticarea precoce a cancerului de sân, mult mai facilă

Diagnosticarea precoce a cancerului de sân  este mult simplificată în comparaţie cu alte forme ale acestei tumori maligne, unde localizarea organelor nu este atât de accesibilă.
 
Momentul diagnosticării cancerului de sân joacă un rol esenţial în lupta cu supravieţuirea. În funcţie de metabolismul fiecărei femei în parte, cancerul de sân poate fi diagnosticat precoce, într-un stadiu intermediar sau avansat. În ceea ce priveşte modul de avansare altumorii, acesta este strâns legat de momentul diagnosticării. Astfel, cancerul de sân poate evolua într-un mod mai lent, în unele cazuri, şi moderat sau rapid, în altele.

Diagnosticarea precoce, cel mai bun tratament

Specialiştii consideră că cel mai bun tratament înainte de a apela la formele de vindecare a cancerului, respectiv chimioterapia, radioterapia şi chirurgia, este diagnosticarea precoce. Altfel spus, cel mai bine este identificarea anomaliilor din organism. În acest fel pot fi combătute şi primele simptome ale cancerului, iar şansele de supravieţuire cresc considerabil.
 
Diagnosticarea precoce se realizează în urma unor autoexaminări atente. Dacă sunt identificate nereguli în timpul palpării sânului şi a axilei, atunci trebuie consultat de urgenţă medicul.
În urma controalelor de specialitate, medicul va spune cu exactitate dacă este vorba despre o afecţiune malignă sau benignă şi va prescrie tratamentul corespunzător afecţiunii.  

Ecografiile pot depista din timp cancerul de sân

Femeile pot apela astăzi la mamografii pentru a descoperi ce tip de afecţiune au şi chiar la ecografii. Anumite tipuri de ecografii, de pildă sonoelastografia, pot identifica cu certitudine tumorile canceroase şi necanceroase, indiferent dacă acestea au dimensiuni sub un centimetru şi în mod normal ar fi mai greu de evidenţiat. Odată ce natura tumorii a fost stabilită, atunci şansele de vindecare cresc considerabil.

Diagnosticarea precoce a cancerului de sân – Măsurarea ţesuturilor

O altă metodă de diagnosticare precoce a cancerului de sân o reprezintă măsurarea ţesuturilor de la nivelul sânilor.
În mod normal, în cazul unei tumori canceroase, ţesuturile sunt mult mai rigide. În timpul ecografiei, acestea vor fi comparate cu ţesuturile sănătoase evidenţiindu-se astfel natura tumorii.