Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Duminică, 22 apr 2018      06:30
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Limfomul non-Hodgkin

Limfomul non-Hodgkin

13 iulie 2015    
Limfomul non-Hodgkin este o formă de cancer care se dezvoltă în ţesutul limfatic situat în diverse părţi ale organismul: ganglionii limfatici, splina, timus, vegetaţiile adenoide, amigdale şi măduva osoasă.
 

Limfomul non-Hodgkin - Incidenţa 

 
Aproximativ 1,5 milioane persoane din întreaga lume trăiesc în prezent cu limfom non-Hodgkin, însă în fiecare an aproximativ 300.000 persoane mor din cauza acestei boli.
 
Incidenţa bolii se ridică la aproximativ 7% pe an.
 
Boala apare în principal la adulţi, cel mai frecvent la persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 60 ani, însă au fost întâlnite şi foarte multe cazuri în rândul copiilor. Sistemul limfatic joacă un rol esenţial în apărarea organismului contra infecţiilor.
Limfomul non-Hodgkin îşi are originea în ţesutul limfatic, dar se poate răspândi şi în alte organe.
 

Limfom non-Hodgkin - Tipuri

 
Există două tipuri de limfom non-Hodgkin, respectiv limfom non-Hodgkin agresiv şi limfom non-Hodgkin indolent.
 
Medicii specialişti descriu  limfomul non-Hodgkin agresiv prin rapiditatea cu care se divid celulele neoplazice din ganglionii limfatici, necesitand tratament imediat.
Pacienţii diagnosticaţi şi trataţi în stadiile incipiente ale bolii au o şansă mai mare de remisiune completă cu durata de câţiva ani şi o probabilitate mai mică de recurenţă a bolii.
 
Limfomul non-Hodgkin indolent este caracterizat de multiplicarea şi răspandirea mai lentă în organism a celulelor neoplazice. Pacienţii pot trăi în medie 10 ani cu această boală.
Un pacient cu limfom non-Hodgkin indolent poate primi tratament de cinci-şase ori pe parcursul vieţii, pentru a încetini avansarea bolii.
Din păcate însă, tratamentele standard nu pot vindeca aceasta formă de limfom.
 

Limfomul non-Hodgkin - Simptomul 

 
Cele mai comune simptome în limfomul non-Hodgkin sunt umflături la nivelul ganglionilor gâtului, axilei sau ai regiunii inghinale.
Alte simptome includ febre recurente inexplicabile, transpiraţii nocturne, pierderi în greutate inexplicabile, oboseală constantă, prurit, pete roşii la nivelul pielii.
 
Atunci când apar simptome de acest gen, nu sunt semne sigure de limfom non-Hodgkin.  Însă atunci când persistă, este foarte important să consultaţi un medic.
 

Limfomul non-Hodgkin - Tratament 

Limfomul non-Hodgkin este adesea tratat de o echipă de medici specialişti incluzând un hematolog, oncolog şi un radiolog specializat în oncologie.

Ca în cazul tuturor tipurilor de cancer, tratamentul limfomului non-Hodgkin depinde de tipul de tumoră şi de stadiul bolii. Cu cât este depistat mai repede, cu atât cresc şansele de supravieţuire.

Tratamentele actuale includ chimioterapia, terapia cu anticorpi monoclonali, radioterapia, tratamentele biologice şi transplantul de măduvă osoasă.