Info SănătateaTV.ro: Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Vineri, 22 sep 2017      02:08
Tipurile de cancer de piele

Tipurile de cancer de piele

01 iulie 2015    
Cancerul de piele se referă la cancerul cu sursa într-o tumoră situată la suprafaţa pielii.
 

Cancerul de piele - Tipuri

Cancerele de piele sunt de două tipuri: nonmelanomic şi melanomic.
 
Cancerul de piele nonmelanomic se dezvoltă în celulele din straturile bazal şi cel scuamos al pielii şi este cel mai comun cancer de piele.
Este numit nonmelanomic tocmai pentru că se dezvoltă din cu totul alte tipuri de celule ale pielii decât melanocitele.
Este vindecabil în stadiile timpurii şi rata de metastazare este scazută.
 
Melanomul malign este cancerul de piele care îşi are originea în celulele producătoare de pigment denumite melanocite.
Aceste celule devin anormale, cresc necontrolat şi invadează în mod agresiv ţesuturile din jur.
Pentru că celulele melanomului încă produc melanină, melanomul este adesea de culoare maron sau negru însă mai apar şi variaţii de culori.
Melanomul malign este mai puţin comun decât celelalte tipuri de cancer de piele nonmelanomic.
 Melanomul malign este de departe cel mai periculos.

Melanomul malign apare cel mai adesea pe spate sau pe torace la bărbaţi şi pe partea inferioară a picioarelor la femei. Însă şi alte suprafeţe ale pielii sunt de multe ori afectate.

Rar, însa nu imposibil, melanomul se poate dezvolta şi în alte părţi ale corpului care în mod normal nu sunt acoperite de piele, precum ochi, gură, vagin, intestinul gros.

Melanomul malign este aproape întotdeauna tratabil în stadiile incipiente.

Este cunoscut însă că melanomul are o rată de răspândire prin metastaze la alte organe ale corpului mult mai ridicată decât alte tipuri de cancer de piele