Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Luni, 19 mar 2018      20:20
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Implantul cohlear

Implantul cohlear

28 iulie 2015    

Dacă într-o cohlee celulele ciliate sunt foarte afectate, nu mai pot transforma vibraţiile undelor sonore în impulsuri electrice.

Implantul cohlear - Generalităţi

Implantul cohlear compensează lipsa celulelor ciliate intacte plasând un port-electrod (cu mai mulţi electrozi de contact) în interiorul cohleii. Aceasta aduce informaţiile sonore şi cuvintele direct la nivelul nervului auditiv prin curenţi electrici slabi, care nu prezintă un pericol pentru ţesuturile din jur.

 Implantul cohlear reprezintă un mic dispozitiv electronic folosit ca tratament al surditatăţii profunde bilaterale, care are drept scop supleerea funcţiei cohleare ireversibil pierdută. Copilul se poate naşte hipoacuzic sau poate deveni hipoacuzic după meningita, oreion, otită etc.
 

Implantul cohlear - Indicaţii

Implantul cohlear este indicat în tratamentul hipoacuziei severe sau totale bilaterale care nu se mai poate corecta prin protezare. Spre deosebire de protezele auditive care amplifică sunetul, implantul cohlear îmbunătăţeşte abilitatea purtătorului de a întelege cuvintele şi de a vorbi clar.
 
 Implantul cohlear este recomandat a se efectua în primii trei ani de viaţă, dar după împlinirea vârstei de un an, pentru că până la un an nu se poate spune sigur gradul de afectare al simţului auditiv.

Implantul cohlear - Metoda

Implantul cohlear se face prin intervenţie chirurgicală, prin intermediul căreia se plasează o spiră cu mai mulţi electrozi de contact în interiorul urechii interne (în cohlee).
Electrozii vor stimula direct nervul auditiv, prin curenţi electrici slabi, ce nu prezintă un pericol pentru ţesuturile din jur, transmiţând astfel informaţia sonoră codificată la exterior de către procesorul de vorbire.

Implantul cohlear - Complicaţii

În urma implantului cohlear poate apărea anumite complicaţii: infectii şi amorţeală determinate de medicamentele folosite în anestezie, lipsa de functionare a implantului din cauza unei instalări defectuoase, unei loviri sau o unei probleme la nivelul urechii interne, meningita este mai frecventă la copiii cu implant cohlear cu antenă, copiii cu malformaţii ale urechii interne au un risc crescut de a dezvolta meningite bacteriene.