Info SănătateaTV.ro: Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale
Vineri, 19 ian 2018      09:54
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Laringita duce la pierderea vocii

Laringita duce la pierderea vocii

20 iulie 2015    
Laringita este o inflamaţie a mucoasei laringiene, superficială la adult şi mai gravă la copil, având în vedere particularităţile anatomice ale laringelui copilului, ca şi aptitudinea mai redusă a acestuia de a expulza secreţiile prin tuse.
 

Laringita - Cauze

Orice provoacă edemul corzilor vocale poate duce la laringită. Pe primul loc se află virusurile, deşi frecvent sunt responsabile şi bacteriile. Alergiile şi expunerea la anumite toxine sau substanţe chimice agresive pot, de asemenea, provoca edemul corzilor vocale. Suprasolicitarea este o altă cauză frecventă despre care pot depune mărturie mulţi cântăreţi de rock şi microbişti surescitaţi. În cazuri rare, laringita apare ca urmare a unor tumori (numite noduli sau nodozităţi), care se dezvoltă pe sau în jurul corzilor vocale.
 

Laringita - Simptome

Răguşeala şi pierderea vocii, durere la vorbire, gâdilaturi şi senzaţie de răceală în gât, nevoia permanentă de a vă ”drege vocea” sau pierderea vocii, însoţită de gripă, răceală sau pneumonie, însoţite sau nu de febră sunt semne ale laringitei.
 

Laringita - Tratament

 
Laringita virală dispare de la sine. Laringita virală dispare de obicei de la sine în câteva zile, fără nici un fel de tratament. Din această cauză, laringita persistentă este un semnal ce vă avertizează că răguşeală şi gâdiliturile în gât vă pot fi provocate de altceva decât de un virus.
 
Dacă diagnosticul este de laringită virală, puteţi să vă amelioraţi simptomele până când organismul scapă de virus. Totuşi, dacă un medic stabileşte că aveţi o infecţie bacteriană, vi se vor da cel mai probabil antibiotice. Urmaţi întregul tratament, de obicei 7-10 zile chiar dacă vă simţiţi imediat mai bine. Întreruperea prematură a tratamentului poate provoca o infecţie mai gravă mai târziu.
 
În cele mai multe alergii, medicii prescriu de obicei antihistaminice, care micşorează edemul şi inflamaţia. Pentru reacţiile alergice grave în timpul cărora puteţi avea greutăţi la respiraţie, medicul vă poate prescrie o medicaţie steroidiană sistemică. Dacă laringita este provocată de simpla suprasolicitare, nu este nevoie de nici o medicaţie. În acest caz, cea mai bună soluţie este să vă lăsaţi vocea în repaus.
 
Un studiu recent al remediilor tradiţionale chinezeşti a descoperit că mulţi pacienţi cu laringită sau tonsilită au avut beneficii în urma acupuncturii. Consultaţi un specialist în acupunctura pentru un tratament adecvat.
 

Salvie roșie, în laringită

Pentru a ajuta recuperarea vocii, încercaţi gargara cu un ceai făcut din salvie roşie, cătină sau coajă de stejar alb. Se consideră că o tinctură de echinacea din oră în oră timp de două zile, ar ajuta la stimularea sistemului imun. Amestecaţi 10 picături de tinctură într-un pahar cu apă şi înghiţiţi-le.
 

Sfaturi utile

- Odihniţi-vă corpul în acelaşi timp cu vocea. Vorbiţi în şoaptă şi numai dacă trebuie.
- Nu vă solicitaţi deloc corzile vocale.
- Beţi multe lichide, de exemplu apă sau ceai amestecat cu puţină miere sau lămâie.
- Inhalaţi aburi dintr-un vas cu apă clocotită.
- Aplicaţi-vă comprese calde pe gât.
 
Sursa: Volumul ”Medicina de Familie”