Info SănătateaTV.ro: Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer
Joi, 18 ian 2018      20:00
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Reeducarea vestibulara

Reeducarea vestibulara

28 iulie 2015    

Recuperarea echilibrului după o afecţiune vestibulară acută beneficiază de tehnicile de reeducare vestibulară destinate să grăbească procesul de compensare centrală a deficitului vestibular periferic.

 
În ziua în care o persoană este programată pentru şedinţa de reeducare vestibulară nu trebuie să consume hipnotice majore, supresoare ale sistemului nervos central şi să fie odihnită. Dacă este vorba de o anumită patologie considerată contraindicaţie sau se urmează un tratament cu substanţe ce acţionează sistemul nervos central,trebuie menţionat acest lucru medicului care se ocupă de reeducarea vestibulară a urechii.

Reeducarea vestibulară - Condiţii

- să nu existe afecţiuni neurologice acute (accident vascular cerebral recent, scleroză în plăci, atrofii cerebeloase, hidrocefalie);
- absenţa patologiei aparatului locomotor (hernie de disc, spondiloză cervicală avansată, traumatisme recente ale coloanei vertebrale, ale articulaţiei şoldului sau ale membrelor inferioare, distrofii musculare avansate, luxaţie congenitală de şold);
- absenţa afecţiunilor oftalmologice (tulburări de vedere, cataractă, miopie avansată, astigmatism);
- evitarea patologiei cardiovasculare (insuficienţă cardiacă globală, hipertensiune arterială necontrolabilă, aritmii cardiace avansate).
 
La începutul fiecărei şedinţe de reeducare vestibulară se măsoară pulsul şi tensiunea arterială după care se face testarea organizării senzoriale (scorul echilibrului). În funcţie de tipul deficitului de echilibru se aleg exerciţiile pe platforma statică sau mobilă.
 
Pe parcursul şedinţelor de reeducare vestibulară cu ajutorul posturografului computerizat, rezultatele sunt înregistrate pe o fişă şi în baza de date a Clinicii Urechii.
 
Reeducarea vestibulară constă în efectuarea unor mişcări ale capului şi corpului pentru a corecta senzaţia de pierdere a echilibrului.