Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Luni, 19 mar 2018      14:28
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Reeducarea vestibulara

Reeducarea vestibulara

28 iulie 2015    

Recuperarea echilibrului după o afecţiune vestibulară acută beneficiază de tehnicile de reeducare vestibulară destinate să grăbească procesul de compensare centrală a deficitului vestibular periferic.

 
În ziua în care o persoană este programată pentru şedinţa de reeducare vestibulară nu trebuie să consume hipnotice majore, supresoare ale sistemului nervos central şi să fie odihnită. Dacă este vorba de o anumită patologie considerată contraindicaţie sau se urmează un tratament cu substanţe ce acţionează sistemul nervos central,trebuie menţionat acest lucru medicului care se ocupă de reeducarea vestibulară a urechii.

Reeducarea vestibulară - Condiţii

- să nu existe afecţiuni neurologice acute (accident vascular cerebral recent, scleroză în plăci, atrofii cerebeloase, hidrocefalie);
- absenţa patologiei aparatului locomotor (hernie de disc, spondiloză cervicală avansată, traumatisme recente ale coloanei vertebrale, ale articulaţiei şoldului sau ale membrelor inferioare, distrofii musculare avansate, luxaţie congenitală de şold);
- absenţa afecţiunilor oftalmologice (tulburări de vedere, cataractă, miopie avansată, astigmatism);
- evitarea patologiei cardiovasculare (insuficienţă cardiacă globală, hipertensiune arterială necontrolabilă, aritmii cardiace avansate).
 
La începutul fiecărei şedinţe de reeducare vestibulară se măsoară pulsul şi tensiunea arterială după care se face testarea organizării senzoriale (scorul echilibrului). În funcţie de tipul deficitului de echilibru se aleg exerciţiile pe platforma statică sau mobilă.
 
Pe parcursul şedinţelor de reeducare vestibulară cu ajutorul posturografului computerizat, rezultatele sunt înregistrate pe o fişă şi în baza de date a Clinicii Urechii.
 
Reeducarea vestibulară constă în efectuarea unor mişcări ale capului şi corpului pentru a corecta senzaţia de pierdere a echilibrului.