Info SănătateaTV.ro: DSU a prezentat medEasy: prima aplicație mobilă destinată pregătirii medicilor rezidenți Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica DSU a prezentat medEasy: prima aplicație mobilă destinată pregătirii medicilor rezidenți Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica DSU a prezentat medEasy: prima aplicație mobilă destinată pregătirii medicilor rezidenți Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica
Joi, 27 iul 2017      03:39
 • Ruptura tendonului lui Achile, o leziune frecvent întalnita

  În ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane au prezentat leziuni la nivelul membrelor inferioare. Însă cea mai frecventă este ruptura tendonului lui Achile, acesta din urmă fiind şi cel mai mare tendon din corpul uman, făcând legătura între calcaneu sau osul călcâiului şi muşchii gambei sau muşchiul triceps sural.
  Citeşte tot articolul ...
 • Pintenii ososi

  Pintenii osoşi se dezvoltă frecvent la baza călcâiului, unde pot irita nervii sau ţesuturile provocând dureri la fiecare pas. Pintenii osoşi apăruţi la picior sunt de obicei rezultatul unei suprasolicitări neobişnuite, care induce generarea unei proeminenţe noduroase de la suprafaţa, în general netedă, a osului calcaneu.
  Citeşte tot articolul ...
 • Scolioza la copii

  Scolioza este în continuare un subiect controversat, factorii determinanţi ai acesteia nefiind complet elucidaţi.
  Citeşte tot articolul ...
 • Infarctul osos

  Infarctul osos este o leziune a ţesutului osos apărută ca urmare a obturării arterei care irigă o zonă osoasă, blocând astfel circulaţia sangvină şi având drept rezultat distrugerea celulelor osoase.
  Citeşte tot articolul ...
 • Durerile de spate

  Durerea de spate este o problemă comună, familiară în special omului modern.    Durerile de spate - Incidenţa    Durerile de spate sunt o problemă des întâlnită în rândul persoanelor sub 45 de ani care desfăşoară o activitate lucrativă.
  Citeşte tot articolul ...
 • Spondiloza cervicala – Exercitii de recuperare medicala

  Spondiloza cervicală este o afecţiune reumatologică, degenerativă, produsă de uzura discurilor intervertebrale. Spondiloza este însoţită de reacţii de reparare (ciocuri, osteofite) la nivelul corpilor vertebrali.
  Citeşte tot articolul ...
 • Sindactilia sau „talpa gastii”

  Sindactilia reprezintă o anomalie congenitală în care două sau mai multe degete ale mâinii sau picioarelor sunt unite. Această afecţiune este  caracterizată prin trecerea tegumentelor de pe un deget pe celălalt palmar şi dorsal, limitând astfel mobilitatea degetelor, încât degetele au aspect de “talpa gâştii”.
  Citeşte tot articolul ...
 • Osteomalacia

  Osteomalacia sau osteopatia decalcifiantă este o osteopatie generalizată a adultului. Această afectare a adultului este echivalentul rahitismului întâlnit la copil.
  Citeşte tot articolul ...