Info SănătateaTV.ro: Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale
Luni, 11 dec 2017      22:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tratamentul reumatismului articular degenerativ

Tratamentul reumatismului articular degenerativ

14 iulie 2015    
Reumatismul articular degenerativ este procesul de uzură al articulaţiilor.
 
Cele mai frecvent întâlnite forme de reumatism articular degenerativ sunt artroza şi spondiloza, iar categoriile cele mai expuse la aceste forme de reumatism sunt persoanele cu vârsta peste 40 de ani şi persoanele de sex feminin (75% dintre persoanele afectate sunt femei).
 

Reumatismul articular degenerativ - Tratament

Tratamentul reumatismului articular degenerativ are drept obiective ameliorarea durerii, diminuarea contracturii musculare şi întârzierea degenerescenţei articulare.
 
Bolnavii cu reumatism articular degenerativ trebuie să îşi asigure un repaus articular pentru a se feri de oboseala articulară. Cu toate acestea, pacientul trebuie să facă exerciţii fizice, intercalând perioadele de activitate cu cele de repaus.
 
Bolnavilor cu reumatism articular degenerativ nu  le este indicat repausul total la pat. De asemenea, dieta bolnavului cu reumatism articular degenerativ va fi hipocalorică.   
                  
Tratamentul medicamentos poate fi etiologic, patogenetic (contra inflamaţiei şi contractură musculară), simptomatic (împotriva durerii).
 
Tratamentul medicamentos se face cu produse ce conţin extracte din cartilaj de rechin, se folosesc unguente speciale pentru înlăturarea durerii, de genul diclofenacului.
Nu se foloseşte tratamentul cortizonic, întrucât este o boală cronică, iar efectele secundare ale corticoterapiei sunt severe.
 

Reumatismul articular degenerativ - Opţiuni terapeutice

 
Fizioterapia este des întâlnită în tratamentul bolnavilor de reumatism articular degenerativ.
 
Termoterapia se realizează sub forma electroterapiei, parafină, pernă electrică.
 
Roengen terapia este mai puţin folosită, dar la persoane foarte vârstnice, când este vorba de o singură articulaţie şi când alte forme de tratament nu au fost eficiente se poate aplica sub formă de şedinţe din 2 în 2 zile timp de 4-6 şedinţe.
 
Kinetoterapia este o altă formă de tratament în cazul reumatismului articular degenerativ şi are mai multe obiective, printre care ameliorarea durerii, prevenirea sau combaterea hipotrofiei musculare, menţinerea sau ameliorarea mobilităţii articulare, creşterea stabilităţii pentru articulaţiile portante.
 
Crenoterapia are de asemenea efecte benefice. Curele repetate au efecte pozitive, indicându-se staţiuni cu ape sulfuroase, hiperterme.
 
Tratamentul chirurgical-ortopedic poate fi un tratament precoce în cazul reumatismului articular degenerativ în scopul corectării unor malformaţii, care pot genera artroza.