Info SănătateaTV.ro: Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Diabetologia romaneasca marcheaza Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului 2017 la Timisoara Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Diabetologia romaneasca marcheaza Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului 2017 la Timisoara Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Diabetologia romaneasca marcheaza Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului 2017 la Timisoara Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania
Marţi, 19 sep 2017      20:13
Il infasam sau nu pe bebe?

Il infasam sau nu pe bebe?

06 iulie 2015    
Înfăşatul bebeluşului este considerată o tehnica în general învechită care nu mai este aplicată în Lumea Occidentală. Cu toate acestea, înfăşatul bebeluşului este încă folosit de multe culturi răsăritene şi de diverse populaţii tribale.
 

Cum ajută înfăşatul dezvoltarea bebeluşului?

 
Înfăşatul creează o uşoară presiune în jurul corpului bebeluşului, despre care se crede că îi dă un sentiment de siguranţă, deoarece seamănă cu presiunea pe care a simţit-o pe când era în pântecele mamei. Înfăşatul devine, pentru unii bebeluşi, semnalul declanşator al somnului, deşi în mod normal nu toţi ar dormi aşa uşor.
 

Opinia specialiştilor despre înfăşatul bebeluşilor

 
Înfăşatul bebeluşului strâns în scutece a fost considerat, timp de decenii, un factor inhibitor în procesul exprimării bebeluşului şi, totodată, un obstacol în învăţarea, controlul şi coordonarea mişcărilor bebeluşului.
 
Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii a demonstrat însă că înfăşatul ajută copiii să doarmă mai profund. Înfăşatul bebeluşului îi aduce aminte acestuia de confortul şi siguranţa din pântece, împiedicându-l să se perturbe singur în timpul nopţii agitându-şi mânuţele şi picioruşele, afirmă specialiştii.
 

Înfăşatul bebeluşilor condamnat de ortopezi

 
Înfăşatul bebeluşului este condamnat total de o serie de experţi ortopezi. Aceştia subliniază faptul că trebuie renunţat la obiceiul înfăşatului care nu aduce niciun beneficiu copilului.
Dacă bebeluşul este predispus la displazia luxantă, tot dezvoltă afecţiunea, iar înfăşatul chiar îi favorizează evoluţia. Cea mai mare frecvenţă din Europa, a displaziei luxante, se înregistrează în Ungaria (17,5 cazuri). În lume, există distribuţii variabile, de la 0 cazuri la 1000 de nou-născuţi la circa 200 de cazuri la 1000 de nou-născuţi.