Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      06:08
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Alaptarea la san: avantaje pentru mama si bebelus

Alaptarea la san: avantaje pentru mama si bebelus

06 iulie 2015    
Laptele matern constituie piatra de temelie a unui organism puternic şi sănătos. Prin alăptarea la sân, micuţul va beneficia de toţi nutrienţii necesari necesari unei creşteri armonioase.
 
Multe mămici renunţă la ideea de a alăpta, fie din motive de sănătate, fie din cauza unor considerente de ordin estetic. Sfatul medicilor este, însă, acela de a încerca pe cât posibil să îţi hrăneaşti pe cale naturală copilul, alăptarea la sân fiind un factor important atât pentru sănătatea puiului tău cât şi pentru tine, proaspătă mămică!
 
Laptele matern conţine substanţe nutritive care nu pot fi substituite. În primul rând, laptele de mamă conţine aşa-numitul colostru, lichiul care curge în primele minute de alăptare şi care, bogat în vitamine, ajută organismul micuţilor să lupte împotriva bacteriilor şi a viruşilor.
 
Dincolo de acest lucru, colostrul curăţă intestinele nou-născutului, prevenind apariţia colicilor, dureri abdominale foarte intense.
 
Laptele matern are un conţinut unic de vitamine, minerale, grăsimi şi zaharuri care ajută la dezvoltarea normală a bebeluşului.
 
Totodată, laptele matern are întotdeauna temperatura ideală, este steril şi nu necesită timp pentru preparare!


Avantajele alăptării la sân pentru bebeluş

 
Alăptarea la sân aduce, în primul rând, numeroase beneficii sugarului. Bebeluşii hrăniţi la sân sunt mult mai puternici în faţa bolilor, având un sistem imunitar foarte puternic.
Potrivit unor studii efectuate, micuţii care sunt alăptaţi natural prezintă un risc de trei ori mai mic de a suferi de deces în primele trei luni de viaţă.
 
Totodată, riscurile ca aceştia să sufere de unele afecţiuni precum otita, meningita, infecţiile respiratorii, diareea, colicile abdominale, diabet şi chiar cancer sunt foarte mici.
Mai mult, cercetătorii au evidenţiat faptul că alăptarea la sân contribuie la creşterea nivelului de inteligenţă al copilului.
 

Avantajele alăptării la sân pentru mamă

 
Alăptarea la sân nu este benefică doar pentru bebeluş ci şi pentru mamă. Mămicile care alăptează natural sunt mult mai sănătoase, frumoase şi au o stare de spirit bună. Prin producerea constantă de lapte, organismul tău va dispune de forţe nebănuite. Caloriile vor fi arse cu uşurinţă, bolile vor fi ţinute la distanţă, iar nivelul de serotonină (hormonul fericirii) va atinge cote maxime!
 
Unde mai punem la socoteală faptul că alăptarea la sân previne apariţia cancerului mamar, cervical şi a osteoporozei! Dincolo de toate aceste lucruri, ce poate fi mai înălţător decât să-ţi priveşti puiul cum mănâncă înfometat, căutându-ţi privirea şi mirosul?

Alăptarea la sân contribuie, de asemenea, la întărirea legăturii dintre mamă şi bebeluş. Prin apropierea fizică şi emoţională pe care o presupune, alăptarea va duce la crearea unei relaţii profunde între micuţ şi mama sa.

Hrănind copilul la sân, îi vei crea sentimentul de singuranţă. Bebeluşul se va simţi iubit, ocrotit, iar tu vei fi cea mai fericită mamă din lume!