Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      08:02
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Astmul la copii: simptome, diagnostic, tratament

Astmul la copii: simptome, diagnostic, tratament

03 august 2015    

Astmul este o boală cronică care apare la copii mai ales în primul an de viaţă. În ţările industrializate, incidenţa acestei boli s-a dublat, iar copiii sunt principalele victime ale acestei creşteri spectaculoase.

Astmul - Aspecte generale

Astmul se manifestă prin îngustarea căilor respiratorii pe parcursul a mai multor episoade.
 
Criza de astm debutează printr-o tuse seacă, urmată de dificultăţi respiratorii, ce se manifestă printr-o respiraţie şuierătoare ce se poate sesiza foarte uşor.
Criza de astm este însoţită de o expectoraţie de mucus
 
Astmul infantil poate fi tratat. Dacă primeşte o medicaţie corespunzătoare copilul care suferă de această afecţiune se poate bucura de o viaţă normală cu crize izolate.

O criză de astm - Factori de risc 

Printre factorii de risc pentru a declanşa o criză de astm se numără prezenţa alergiilor, istoricul familial în ceea ce priveşte alergiile sau astmul, frecvenţa infecţiilor respiratorii sau greutatea mică la naştere.


Astmul la copii - Semne şi simptome

 Semnele astmului la copii sunt reprezentate de o respiraţie rapidă, o lipsă de energie în timpul jocului, o pierdere a apetitului alimentar, dureri de cap frecvente, cearcăne. 
Alte semne pot fi senzaţia de îngustare a gâtului şi a muşchilor din capul pieptului, respiraţia şuierătoare, dar şi senzaţia de slăbiciune sau oboseală.
 
Aceste simptome nu sunt general valabile. Simptomele pot varia de la caz la caz, în funcţie de episodul pe care îl implică criza de astm. Respiraţia şuierătoare şi tusea nu reprezintă întotdeauna semnele astmului.
 
La copiii cu vârsta sub 5 ani simptomele specifice astmului sunt aceleaşi cu cele ale unei răceli comune. Dacă observaţi că cel mic are probleme de respiraţie este foarte important să vă adresaţi de urgenţă unui medic specialist.

Astmul la copii - Diagnostic

Pentru a pune diagnosticul de astm este necesar ca medicul să realizeze o evaluare a naturii şi frecvenţei simptomelor care apar la copii. De asemenea, este necesar ca medicul să pună întrebări legate de istoricul familial al bolii sau al altor afecţiuni alergice.
 
Principalele teste efectuate de medicii de specialitate sunt spirometria şi testele cutanate care pot depista eventualele alergii.
 
O radiografie toracică este şi ea utilă în depistarea acestei afecţiuni.

Astmul la copii - Tratament

Pentru a nu exista complicaţii, este necesară administrarea unui tratament încă de la debutul simptomelor.
 
Dacă simptomele se manifestă pe o perioadă mai mare de două săptămâni, medicul va prescrie un tratament format din antiinflamatorii şi un bronhodilatator cu acţiune rapidă.