Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      08:00
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Bebelusul si animalul de companie

Bebelusul si animalul de companie

06 iulie 2015    
Copiii adoră animalele şi sunt încântaţi să le aibă în preajmă. Animalele de companie îi ajută pe cei mici să devină mai activi şi mai drăgăstoşi.
 

Nu lăsaţi bebeluşul singur în preajma animalului

 
Convieţuirea cu un animal de companie, în condiţiile în care în locuinţă sunt şi copii, prezintă însă, în principal, două riscuri din partea animalului: riscul de agresiune şi riscul infecţios.
 
Animalul de companie, chiar şi cel mai blând, atras şi provocat de mişcările dezordonate şi bruşte ale bebeluşului sau speriat de ţipetele acestuia, îl poate muşca sau zgâria.
 
Odată înaintând în vârstă, copilul începe să meargă şi începe să-şi manifeste curiozitatea şi dorinţa de a explora lumea înconjuratoare. El va dori să atingă, să zgâlţâie, să lovească, să tragă de urechi sau coadă animalul de companie, care simţindu-se agresat poate reacţiona atacând copilul.
 
În primele luni de viaţă, bebeluşul explorează lumea înconjurătoare folosindu-se de gură. El ia în mânuţe şi introduce în gură tot ce găseşte şi, în cazul în care este în casă un animal de companie, există riscul ca micuţul vostru să găseasca păr şi hrană pentru câini, care introduse în guriţă constituie un pericol de asfixie -sufocare, înecare.
 

Mergeţi periodic cu animalul la veterinar

Animalul de companie este bine să fie consultat periodic de veterinar şi vaccinat la timp. Animalele au totuşi în cavitatea bucală, pe corp şi în intestin numeroase microorganisme care formează flora normală a organismului lor, dar care pot dăuna organismului bebeluşului.
Prima impresie şi primul contact între bebeluş şi animalul de companie este foarte importantă şi de aceea trebuie să avem grijă ca prima lor întâlnire să decurgă cât mai bine.
 

Familiarizaţi animalul cu mirosul bebeluşului

Înainte de a aduce nou-născutul de la maternitate, este bine ca o hăinuţă sau un scutec purtat de bebe să fie pus la dispoziţia animalului de companie, pentru ca acesta să-l poată mirosi. Mirosul este un simţ important pentru animale, deoarece prin miros animalul de companie se va familiariza cu bebeluşul chiar înainte ca el sa vină acasă.
 
Animalul de companie este bine să nu fie lăsat nesupravegheat în compania bebeluşului până când acesta împlineşte doi ani.
 

Nu vă neglijaţi animalul de companie

Animalul de companie poate deveni gelos pe bebeluş, deoarece din cauza lui nu mai primeşte întreaga atenţie a stăpânilor şi poate avea comportamente agresive. Dacă se întâmplă aşa, i se spune ferm “NU” animalului de companie. Dacă este ascultător şi se retrage, animalul de companie poate fi recompensat.
 
Dacă totul merge bine poţi îngădui ulterior animalului de companie să stea în preajma bebeluşului atunci când sunteţi de faţă. Pentru a nu interveni gelozia, animalului de companie trebuie să i se acorde cât mai multă atenţie posibilă.

Dacă toată lumea are răbdare, în timp, copilul şi animalul de companie vor deveni cei mai buni prieteni.