Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      15:56
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ce trebuie sa facem cand copilul incepe sa minta

Ce trebuie sa facem cand copilul incepe sa minta

06 iulie 2015    
Atunci când copilul a început să mintă vor începe şi unele întrebări să reiasă.

Copilul ştie că a minţit?

 
Înainte de a-i răspunde în orice fel, asiguraţi-vă că cel mic poate face diferenţa între fantezie şi realitate. La urma urmei, dacă el nu realizează că a spus o minciună, nici nu mai este o minciună cu adevărat, nu? Dacă însă descoperiţi că ştia adevărat şi totuşi a minţit, atunci încercaţi să îi răspundeţi cu calm.
 
În primul rând, încercaţi să aflaţi de ce copilul dumneavoastră a minţit. În cele mai multe cazuri, copiii îşi ascund minciunile din trei motive:
-          Se tem de pedeapsa pentru comportamentul neadecvat;
-          Se tem că părinţii lor nu îi vor mai iubi;
-          Se simt copleşiţi de vinovăţie.
 
Examinaţi modul în care reacţionaţi atunci când copilul vă mărturiseşte că a făcut vreo boacănă sau când aţi descoperit dumneavoastră acest lucru.
 
Aveţi cumva tendinţa să vă înfuriaţi?

Începeţi să îl acuzaţi?

Ori vocea dumneavoastră este suficient de calmă, dar fermă?
 
Încercaţi să vă analizaţi reacţiile cu onestitate atunci când copilul dumneavoastră a recunoscut din proprie iniţiativă că a făcut ceva rău (mai ales dacă a fost reticent să vă spună la început).
 
Dacă aţi fost destul de furioasă, copilul cel mai probabil s-a speriat şi atunci cum vă aşteptaţi să recunoască de bună voie din nou?
 

Nu aplicaţi pedepse prea dure copilului

 
De asemenea, aruncaţi o privire şi la modul în care vă impuneţi măsurile disciplinare.
 
Sunt cumva pedepsele prea dure?

De ce copilul dumneavoastră vrea atât de mult să le evite?
 
Desigur, e nevoie să îi corectaţi comportamentul moral, dar gândiţi-vă dacă nu cumva l-aţi pedepsit prea sever.
 
Pedepsele pentru orice ispravă ar trebui să fie coerente şi rezonabile.
Cele aplicate de dumneavostră aşa sunt?
 
V-aţi supărat pe copil sau aţi refuzat să îi vorbiţi până nu şi-a cerut scuze pentru ceea ce a făcut? Atunci există şansa ca fiul dumneavoastră să fi început să se teamă că nu îl veţi mai iubi dacă se comportă greşit.
 
Ori de câte ori vă pedepsiţi copilul, reasiguraţi-l de afecţiunea dumneavoastră chiar în timp ce îi aplicaţi măsurile disciplinare. Amintiţi-i copilului că îl iubiţi chiar si atunci când îi dezaprobaţi comportamentul moral sau sunteţi supărată ori dezamăgită de acţiunile sale. Nu-i spuneţi nici măcar în glumă „Nu te mai iubesc”.
 

Minciuna – o problemă morală

 
Când confruntaţi copilul cu una dintre minciunile sale, prezentaţi-o ca pe o chestiune morală, de bine sau rău.
 
Cele mai eficiente metode de reducere a minciunii este să îi explicaţi în mod clar şi convingător de ce lipsa de onestitate este greşită. Învăţaţi copilul de ce adevărul este important.
 
Explicaţi-i consecinţele minciunii. 
 În cazul în care copilul dumneavoastră minte destul de mult, nu veţi mai şti când vă va spune ceva cu adevărat important şi veridic.
 
Citiţi-i poveşti sau cărţi care vorbesc despre minciuni şi consecinţele lor.