Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      05:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cu bebeluşul la mare

Cu bebeluşul la mare

22 iunie 2015    

Grijile referitoare la vacanţa la mare petrecută alături de bebe nu trebuie să fie excesive.

Odată ce începe să meargă, bebeluşul este gata pentru plajă şi baie în mare. Tot ce trebuie să faci este să adopţi cele mai bune măsuri pentru ca micuţul tău să se bucure de soare, fără a avea de suferit.

Soarele – prieten sau duşman pentru bebeluşul tău?

Vacanţa la mare cu bebeluşul poate fi o adevărată reuşită, dacă îl protejezi pe cel mic de razele nocive ale soarelui. Soarele, atât de plăcut uneori, poate fi extrem de periculos pentru cei mici.

Pielea copilului este foarte sensibilă şi poate suferi arsuri grave dacă nu îl protejezi corespunzător. Din acest motiv, înainte de a pleca la mare, este foarte important să pregăteşti crema solară, cu un factor de protecţie ridicat (SPF 50+). Este indicat să cumperi crema protectoare din spaţii avizate cum sunt farmaciile.

Pentru a preveni riscul apariţiei unor alergii, testează produsul înainte de plajă, pe o porţiune mică de pe pielea bebeluşului. Dacă zona respectivă nu se înroşeşte şi nu prezintă efecte adverse, poţi aplica loţiunea pe întregul corp al micuţului tău.

Totodată, pentru a evita arsurile solare sau insolaţia, evită să-l laşi pe bebe la soare în intervalul 11 – 16, atunci când razele sunt foarte puternice. De asemenea, în timpul expunerii la soare, ai grijă să aibă capul acoperit cu o băscuţă sau o şapcă din material natural şi deschis la culoare.

Dincolo de efectele nocive, soarele poate fi un adevărat prieten pentru cei mici. Razele soarelui ajută la sintetizarea vitaminei D şi contribuie la întărirea oaselor (prin fixarea calciului în organism). Câteva ore de expunere la soare poate face ca princhindelul tău să radieze de sănătate şi veselie.

Bebe şi marea

Vacanţa la mare cu bebeluşul este recomandată şi datorită apei de mare. Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui astfel de concediu sunt aerosolii.

Aerosolii sunt particule fine de apă sărată care se regăsesc în jurul mării şi care sunt adevărate comori pentru sănătatea micuţului tău. Bogaţi în oligoelemente, aerosolii ajută sistemul respirator, contribuind la dezvoltarea plămânilor şi la tratarea infecţiilor respiratorii. 

Dacă alegi să-ţi petreci vacanţa la mare cu bebeluşul, va trebui, însă, să îţi aranjezi activităţile astfel încât să nu îi afectezi programul de somn şi de masă. Dacă bebe va fi somnoros sau nu va mânca la timp, atunci cu siguranţă va fi morocănos şi irascibil.