Info SănătateaTV.ro: La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016
Joi, 22 feb 2018      03:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cum convingem copiii sa faca sport

Cum convingem copiii sa faca sport

06 iulie 2015    
Pentru copii activitatea fizică se poate rezuma uneori la jocul cu mingea sau leapşa cu prietenii. Faptul că joaca lor nu pare un sport "serios" nu înseamnă că acesta nu îi ajută să se dezvolte armonios şi să se menţină sănătoşi.
 
Copiii care fac sport - joacă din când în când fotbal, baschet, merg pe bicicletă sau fac orice altă activitate dinamică, sunt mai puternici, au un corp mai bine dezvoltat, au risc scăzut de a face diabet de tip 2 şi pot face faţă mai bine provocărilor, atât din punct de vedere fizic cât şi din punct de vedere emoţional.
 
De cele mai multe ori, e complicat însă să-l smulgi pe cel mic din faţa televizorului sau computerului. De aceea, e bine ca el să fie obişnuit cu activităţile fizice de mic, pentru a învăţa să le considere distractive.
 
Sportul practicat trebuie să fie unul pe placul copilului. Acesta nu trebuie în niciun fel forţat să facă un sport care nu îi place. El trebuie să cunoască diverse tipuri de sporturi - fotbal, tenis, înot, karate, patinaj, pentru a putea alege sportul care îi place mai mult.
 
Activităţile fizice trebuie facute împreună, în familie, pentru ca cei mici să le considere normale. Puteţi merge cu familia în excursii la munte, în parc sau vă puteţi juca împreună. Familiile care fac mişcare împreună sunt mai sănătoase şi au relaţii mai apropiate.
 
Indiferent cât de încărcat vă este programul, e bine să includeţi zilnic şi activităţi fizice, pentru a oferi un exemplu celui mic.
 
Copilul simte de cele mai multe ori nevoia de a socializa și de a se răsfăţa în fiecare zi prin jocuri și prin activităţi fizice. Rolul unui părinte este de a-l ajuta să le echilibreze cu celelalte activităţi.
 
Dacă observaţi însă că micuţul a devenit mult mai preocupat de activităţile singuratice și refuză sau evită să iasă afară, atunci e bine să interveniţi!
 
Activităţile fizice sunt, multe din ele, desfăşurate sub supravegherea părintelui. Acesta trebuie să acorde mai mult timp copilului. Părintele trebuie să fie dispus să iasă cu el, să se plimbe și să petreacă timp în locurile de joacă. Părintele trebuie să înţeleagă motivele ezitării copilului - uneori nu dependenţa de calculator sau televizor este de vină, ci, o experienţă nefericită care îl face să se teamă.

Implicarea copilului într-o activitate fizică organizată, care îl dinamizează mai mult, îl ajută să socializeze și să înveţe plăcerea unor jocuri reale, bazate pe colaborare și pe fairplay.