Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Sâmbătă, 21 apr 2018      23:15
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Desenele animate - Inamice sau prietene pentru copil?

Desenele animate - Inamice sau prietene pentru copil?

06 iulie 2015    
Credeţi că desenele animate au o influenţă bună asupra copilului?
Credeţi că se află în siguranţă urmărind desene animate în locul altor programe? Ei bine, s-ar putea să fie necesar să vă mai gândiţi o dată.
 

Cercetările au arătat că urmărirea desenelor animate violente sporesc comportamentul agresiv la copii

 
Un copil care a urmărit desene animate violente la o vârstă preşcolară este cu mult mai violent decât alţi copii, atunci când ajunge la vârsta de 7-10 ani.
Dacă veţi urmări programele de desene animate veţi observa că cele mai multe dintre ele sunt violente. Suntem programaţi social să considerăm că desenele animate nu au cum să fie dăunătoare datorită prezentării lor comice şi a situaţiilor nerealiste pe care le prezintă.
 
Dar acest lucru nu este tocmai adevărat. Se pare de fapt că cele mai populare desene animate cum ar fi Bugs Bunny, Tom &Jerry, Looney Tunes, Power Rangers, Ţestoasele Ninja sunt dăunătoare pentru copii.
 

Cum funcţionează violenţa din desenele animate asupra copiilor

 
Există două moduri prin care copilul este afectat de desenele animate violente cum ar fi psihologic şi fizic.
 
Psihologic
 
Copiii învaţă prin observare. Atunci când urmăresc eroul lor preferat din desene animate folosind violenţa ca mijloc de rezolvare a problemelor, ei fac conexiuni potrivit cărora este în regulă să folosească violenţa. Iar atunci când ies în lumea reală se comportă cel puţin la fel de agresiv în interacţiunile cu ceilalţii.
 
Fizic
 
În timp ce urmăreşte desene animate violente, tensiunea arterială şi ritmul cardiac al copilului cresc, iar acesta transpiră mai mult decât de obicei. Expunerea prelungită la violenţă face ca organismul să rămână în starea de „luptă sau fugi” chiar şi atunci când nu urmăreşte programe violente. Acest lucru predispune copilul la un comportament agresiv.
 
 

Ce puteţi face în privinţa desenelor animate violente?

Oferiţi copilului şi alte surse de divertisment. Jucaţi-vă cu el, duceţi-l la grădina zoologică şi încurajaţi-l să practice jocuri în aer liber.
Explicaţi copilului cum programele de desene animate violente îl afectează.
Copiii învaţă prin exemplu. Dacă dumneavostră vă uitaţi la programe violente, nu puteţi cere copilului dumneavostră să nu o facă. Daţi un exemplu nefăcând din violenţă o distracţie.
 Încercaţi să faceţi copilul să înţeleagă că nu ar trebui să iniţieze violenţa în orice situaţie. Violenţa poate fi folosită doar în cazuri extreme de autoapărare.